Brandverzekering Yuzzu

De Yuzzu Brandverzekering is een verzekering die u dekking biedt tegen schade die is toegebracht door brand. De verzekering kan worden afgesloten voor huurders, eigenaars of verhuurders.

Hieronder lees je meer over de dekking van deze verzekering, aanvullende dekkingen en je leert hoe je de Yuzzu brandverzekering kan vergelijken.

Yuzzu Brandverzekering

Wat dekt de Yuzzu Brandverzekering?

 • Brandschade: Schade door brand, schade aan installaties en toestellen door o.a. overspanning of kortsluiting.
 • Elektriciteitsschade: Schade aan installaties en toestellen door o.a. overspanning of kortsluiting, ontdooiing van diepvrieswaren door onverwachte stroomonderbreking en elektrocutie van huisdieren.
 • Schade door onverwacht aanbotsen tegen je woning: boom die op de woning valt of een auto die tegen de woning rijdt.
 • Schade door (poging tot) inbraak, vandalisme en kwaad opzet
 • Schade door natuurkrachten: stormwinden, hagel, sneeuw- en ijsdruk, natuurrampen
 • Waterschade: onverwachte beschadiging door water
 • Glasbreuk: Schade aan ramen, zonnepanelen en glas als onderdeel van meubels en kooktoestellen, schade aan aquariums, spiegels en doorzichtige of doorschijnede plastic materialen en schade aan sanitair
 • Burgerlijke Aansprakelijkheid gebouw: Schade aan anderen door een onderdeel van je woning
  Voorbeeld: een dakpan komt los en valt op de voet van een voorbijganger

Bij de brandverzekering van Yuzzu vallen zonnepanelen onder glasbreuk.

Aanvullende dekkingen brandverzekering Yuzzu

 • Verzekering diefstal van bezettingen: Vergoeding voor diefstal van bezittingen in je woning, in tijdelijke (studenten) verblijven of in open lucht (zoals tuinmeubelen). Je kiest zelf of je jouw juwelen en waarden ook wil mee verzekeren. Deze optie is enkel mogelijk wanneer je jouw inboedel verzekert.
 • Afstand van Verhaal: Verhuur je jouw woning en sluit je brandverzekering verhuurder af. Kan je ook kiezen voor de optie afstand van verhaal. In dat geval komt Yuzzu tussen bij een gedekt schadegeval veroorzaakt door de huurder aan of in de huurwoning.

Prijs Yuzzu Brandverzekering

De prijs van een Yuzzu brandverzekering, is één van de voordeligste op de verzekeringsmarkt.  Zeker voor eigenaar-bewoners en huurders van een woning is de prijs van Yuzzu erg voordelig in vergelijking met andere brandverzekering prijzen. Bij Yuzzu is het wel niet mogelijk om rechtsbijstand af te sluiten.

Yuzzu prijs brandverzekering huurder appartement

Verzekeraar

Huurdersaansprakelijkheid

Diefstalverzekering

Rechtsbijstand

Yuzzu

€ 144,21

-

-

Gemiddelde

€144,58

€ 35,14

€ 15,56

Deze simulatie werd uitgevoerd in 2022 voor de brandverzekering van een huurder van een appartement in Sint-Katelijne-Waver, Antwerpen. Het appartement heeft 70 m² bewoonbare ruimte, 2 slaapkamers en bevindt zich op de eerste verdieping. De inboedelwaarde bedraagt €25.000, de woning heeft geen alarmsysteem en werd gebouwd in 2003, leeftijd aanvrager: 30 jaar.

Yuzzu prijs brandverzekering huurder woning

Verzekeraar

Huurdersaansprakelijkheid

Diefstalverzekering

Rechtsbijstand

Yuzzu

€ 103,72

-

-

Gemiddelde

€ 203,45

€ 48,48

€ 14,57

Deze simulatie werd uitgevoerd in 2022 voor de brandverzekering van een huurder van een 2-gevel woning (rijhuis) in Londerzeel, Vlaams-Brabant. De woning heeft 127 m² bewoonbare ruimte, 2 slaapkamers en een kelder, de inboedelwaarde bedraagt €25.000. De woning heeft geen alarmsysteem en werd gebouwd in 1932, leeftijd aanvrager: 30 jaar.

Yuzzu prijs brandverzekering eigenaar-bewoner appartement

Deze simulatie voor een brandverzekering appartement heeft geen betrekking op het gedeelte 'gebouw' van het appartement aangezien dit gebruikelijk gedekt is door het mede-eigendom contract. Deze prijs dekt de schade aan uw woning, inboedel en de BA gebouw.

Verzekeraar

Brandverzekering

Diefstalverzekering

Rechtsbijstand

Yuzzu

€ 37,91

-

-

Gemiddelde

€ 86,15

€ 41,25

€ 11,17

Deze simulatie werd uitgevoerd in 2022 voor de brandverzekering van eigenaar-bewoner van een appartement in Sint-Katelijne-Waver, Antwerpen. Het appartement heeft 70 m² bewoonbare ruimte, 2 slaapkamers en bevindt zich op de eerste verdieping. De inboedelwaarde bedraagt €25.000, de woning heeft geen alarmsysteem en werd gebouwd in 2003, leeftijd aanvrager: 30 jaar.

Yuzzu prijs brandverzekering eigenaar-bewoner woning

Verzekeraar

Brandverzekering

Diefstalverzekering

Rechtsbijstand

Yuzzu

€ 196,09

-

-

Gemiddelde

€ 347,99

€ 46,48

€ 17,12

Deze simulatie werd uitgevoerd in 2022 voor de brandverzekering van een eigenaar-bewoner met een 2-gevel woning (rijhuis) in Londerzeel, Vlaams-Brabant. De woning heeft 127 m² bewoonbare ruimte, 2 slaapkamers en een kelder, de inboedelwaarde bedraagt €25.000. De woning heeft geen alarmsysteem en werd gebouwd in 1932, leeftijd aanvrager: 30 jaar.

Yuzzu brandverzekering simulatie

Een brandverzekering bij Yuzzu simuleren? Via Juist Verzekerd kom je eenvoudig in contact met een onafhankelijke verzekeringsmakelaar, hij kan brandverzekeringen vergelijken van alle verzekeringsmaatschappijen op de markt, ook van Yuzzu. 

Yuzzu brandverzekering opzeggen

Ten minste 3 maanden voor de vervaldag van de Yuzzu brandverzekering polis moet je de dekking van de brandverzekering opzeggen.

Doet je dit niet, dan wordt jouw contract met een jaar verlengd. Je kunt jouw polis wel onmiddellijk opzeggen in geval van verhuizing of wijziging van voorwaarden/tarieven, de opzegtermijn bedraagt dan 1 maand.

Franchise brandverzekering Yuzzu

Yuzzu hanteert geen franchises bij een brandverzekering.

Yuzzu aangifte brandverzekering

Bij Yuzzu kan je schade 24/7 doorgeven, alsook per e-mail.

Yuzzu brandverzekering algemene voorwaarden

De algemene voorwaarden voor de brandverzekering van Yuzzu kan je hier terugvinden.