Kilometerverzekering 
vergelijken

Onze aangesloten onafhankelijke verzekeringsmakelaars vergelijken vrijblijvend en gratis kilometerverzekeringen voor jou.

 • Vergelijk kilometerverzekeringen over de hele markt.
 • Bespaar tot 50% op je kilometerverzekeringen per jaar.
 • Krijg persoonlijke begeleiding op maat bij een vergelijking.

Kilometerverzekering laten vergelijken?

Een onafhankelijke verzekeringsmakelaar vergelijkt vrijblijvend en gratis kilometerverzekeringen voor jou.

Verzekeraars kilometerverzekeringen vergelijken

Kilometerverzekeringen vergelijken loont, je kan tot 50% besparen met het vergelijken van jouw kilometerverzekeringen bij verschillende verzekeringsmaatschappijen.

Juist verzekerd werkt samen met onafhankelijke verzekeringsmakelaars die niet gebonden zijn aan één maatschappij.

Hierdoor kan jouw kilometerverzekeringen worden vergeleken over de volledige Belgische markt:  Axa, Yuzzu, Corona Direct, Ethias, Baloise Insurance, KBC, Allianz, Vivium, DVV,...

Op de verzekering expertise van onze partners kan je rekenen. Dankzij hun jarenlange ervaring in de verzekeringswereld zijn ze prefect op de hoogte van: nieuwe promoties en welke type kilometerverzekering het beste bij jouw persoonlijke situatie past.

Want een kilometerverzekering vergelijk je niet enkel op prijs, maar ook op voorwaarden.

Hoe kan ik mijn kilometerverzekering vergelijken?

Jouw kilometerverzekering vergelijken hoeft niet veel tijd in beslag te nemen of veel moeite te kosten.

Stap 1

Je wil jouw bestaande kilometerverzekering vergelijken of wil een nieuwe kilometerverzekering aangaan? Je vult jouw gegevens in via het contactformulier.

Stap 2

Een onafhankelijke verzekeringsmakelaar bij jou in de buurt analyseert gratis en vrijblijvend jouw huidige situatie en gaat op zoek naar de beste prijs en voorwaarden op de markt!

Stap 3

Je ontvangt vrijblijvende persoonlijke offertes op maat voor jouw kilometerverzekering en krijgt vrijblijvend advies van een onafhankelijke verzekeringsmakelaar in de buurt.

Stap 4

Wohoo! Je hebt nu een kilometerverzekering aan het scherpste tarief op de markt met de beste voorwaarden.

Welke kilometerverzekering kies ik het beste?

Iedere situatie is anders en dus ook elke kilometerverzekering. Daarom is het verstandig om verschillende kilometerverzekering te vergelijken op prijs en voorwaarden.


Pas dan kan je de beste kilometerverzekering kiezen voor jouw situatie.

Er zijn drie verschillende soorten kilometerverzekeringen op de markt:

 • Burgerlijke aansprakelijkheid kilometerverzekering: een burgerlijke aansprakelijkheid (BA) verzekering dekt de materiële en lichamelijke schade die je toebrengt aan anderen bij een ongeval. Deze verzekering is verplicht in België voor alle bestuurders van een voertuig.
 • Kleine omnium of mini-omnium kilometerverzekering: Met deze verzekering ben je verzekerd tegen schade die niet veroorzaakt is door jezelf. Zoals: brandschade, diefstal, glasbreuk en aanrijding met dieren. De mini-omnium kilometerverzekering dekt eveneens materiële en lichamelijke schade die je toebrengt aan anderen bij een ongeval.
 • Grote omnium of full-omnium kilometerverzekering: vergoedt alle schade van brand, diefstal, glasbreuk, natuurkrachten, aanrijdingen met dieren alsook de eigen schade.

De type kilometerverzekering waarvoor je best kiest zal afhangen van de waarde van jouw voertuig, rijgeschiedenis en de bestuurders van het voertuig.

Aanvullende kilometerverzekering

Ook zijn er nog aanvullende verzekeringen bovenop je kilometerverzekering die je een extra beschermlaagje geven. Afhankelijk van jouw omstandigheden kan je hiervoor kiezen:

 • Rechtsbijstandverzekering: een rechtsbijstandverzekering vergoedt de kosten die je maakt om je recht te halen bij een juridische procedure. Deze verzekering is niet verplicht in België, maar kan wel erg handig zijn.
 • Bestuurdersverzekering: een bestuurdersverzekering vergoedt de schade die veroorzaakt wordt door een bestuurder die niet op het moment van het ongeval in het bezit is van een geldig rijbewijs.
 • Bijstandsverzekering: een bijstandsverzekering vergoedt de kosten die je maakt als je met pech langs de weg staat.

Laat jouw kilometerverzekering

gratis vergelijken

Door een onafhankelijke verzekeringsmakelaar

Hoeveel kost een kilometerverzekering?

Elke verzekeringsmaatschappij heeft zijn eigen voorwaarden en berekeningen om tot een premie voor jouw situatie te komen.

Gemiddeld kost een B.A. kilometerverzekering zo'n € 180 - €430 per jaar, afhankelijk van welke verzekeringsmaatschappij je kiest.

De prijzen van kilometerverzekeringen verschillende sterk afhankelijk van het aantal kilometers je schat om te doen, jouw persoonlijke situatie en de maatschappij die je kiest.

Deze factoren bepalen mee de kilometerverzekering premie:

 • Ongevallen: Heb je in de voorbije 5 jaar schade gehad? Ben je 5 jaar schadevrij, dan geniet je van een lagere premie. 
 • Leeftijd: Statistisch gezien heb je meer kans om betrokken te zijn bij een ongeval als je jonger bent.
 • Woonplaats: Wonen in een grote stad zorgt voor meer kans op ongelukken en zal de premie verhogen. Wonen in een klein dorp verlaagt de premie.
 • Vermogen van jouw auto: Een groot vermogen (kW) van de wagen verhoogt de premie en omgekeerd.
 • Waarde van jouw auto: De verzekering wordt gebruikelijk berekend op de cataloguswaarde.
 • Aantal K.M.: Rijd je weinig kilometers? Dan kan je voordeliger verzekeren.
 • Privé / Professioneel: Gebruik je de wagen professioneel, dan betaal je meer voor de verzekering.
 • Aanvullende verzekeringen: Rechtsbijstand, bestuurdersverzekering of bijstandsverzekering.
 • Rijhulpsystemen: Sommige verzekeraars kennen korting toe als jouw auto beschikt over een: dodehoekverklikker, automatisch remsysteem of overig rijhulpsysteem.
 • Milieuvriendelijke wagen: Bij een hybride of elektrische wagen is er vaak een korting mogelijk.
 • Betalingstermijnen: Bij periodieke betaling wordt soms een meerprijs aangerekend.
 • Bestaande verzekeringen: Heb je reeds een brandverzekering of andere verzekering bij dezelfde maatschappij, dan kan er een misschien een korting worden toegekend.
 • Acties: sommige maatschappijen doen ook kortingsacties, zoals -15% of eerste twee maanden gratis.

Vergelijk jouw kilometerverzekering

Een lokale onafhankelijke verzekeringsmakelaar gaat op zoek naar het beste tarief en de beste voorwaarden op de markt voor jouw kilometerverzekering.

De bonus-malus van je kilometerverzekering

Iedere verzekeraar is vrij om een eigen berekening toe te passen. Maar vaak wordt er nog gekeken naar de "bonus-malus" of een variant hierop.

De bonus malus is een rekensommetje van jouw aantal schadevrije jaren, jouw leeftijd en de datum van je rijbewijs. Rijdt je aantal jarenschadevrij? Dan zal je hiervoor beloond worden door een korting op je premie.

Waarom je kilometerverzekering vergelijken?

Je kilometerverzekering vergelijken is erg gemakkelijk. Je kan eenvoudig een aanvraag doen via onze website. Je komt dan binnen een mum van tijd in contact met een onafhankelijke verzekeringsmakelaar die offertes van verschillende maatschappijen zal vergelijken. Zelf hoef je dus niet veel te doen!

Een kilometerverzekering vergelijken is ook besparen ! Je kilometerverzekering vergelijken is niet alleen gemakkelijk, maar ook heel voordelig. Je kan tot wel 50% per jaar besparen op je premie!

Een kilometerverzekering vergelijken is volledig kosteloos en vrijblijvend. Je zal dus geen enkele verplichting aangaan.