Verzekering Lichte Vracht Vergelijken

Onze aangesloten onafhankelijke verzekeringsmakelaars vergelijken vrijblijvend en gratis auto verzekeringen lichte vracht voor jou.

 • Vergelijk verzekeringen lichte vracht over de hele markt.
 • Bespaar tot 50% op je verzekering lichte vracht per jaar.
 • Krijg persoonlijke begeleiding op maat bij een vergelijking.

Verzekering lichte vracht laten vergelijken?

Een onafhankelijke verzekeringsmakelaar vergelijkt vrijblijvend en gratis verzekeringen lichte  vracht voor jou.

Verzekeraars verzekering lichte vracht vergelijken

Verzekering lichte vracht vergelijken loont, je kan tot 50% besparen met het vergelijken van jouw autoverzekering lichte vracht bij verschillende verzekeringsmaatschappijen.

Juist verzekerd werkt samen met onafhankelijke verzekeringsmakelaars die niet gebonden zijn aan één maatschappij.

Hierdoor kan jouw autoverzekering lichte vracht worden vergeleken over de volledige Belgische markt: Axa, Yuzzu, KBC, Corona Direct, Ethias, Baloise Insurance, Allianz, Vivium, DVV,...

Op de verzekering expertise van onze partners kan je rekenen. Dankzij hun jarenlange ervaring in de verzekeringswereld zijn ze prefect op de hoogte van: nieuwe promoties en welke type auto verzekering lichte vracht het beste bij jouw persoonlijke situatie of bedrijfssituatie past.

Want een autoverzekering lichte vracht vergelijk je niet enkel op prijs, maar ook op voorwaarden

Hoe kan ik een verzekering lichte vracht vergelijken?

Jouw autoverzekering lichte vracht vergelijken hoeft niet veel tijd in beslag te nemen of veel moeite te kosten.

Stap 1

Je wil jouw bestaande autoverzekering vergelijken of wil een nieuwe verzekering licht vracht aangaan. Je vult jouw gegevens in via het contactformulier.

Stap 2

Een onafhankelijke verzekeringsmakelaar bij jou in de buurt analyseert gratis en vrijblijvend jouw huidige situatie en gaat op zoek naar de beste prijs en voorwaarden op de markt!

Stap 3

Je ontvangt vrijblijvende persoonlijke offertes op maat voor jouw verzekering lichte vracht en krijgt vrijblijvend advies van een onafhankelijke verzekeringsmakelaar in de buurt.

Stap 4

Wohoo! Je hebt nu een verzekering lichte vracht aan het scherpste tarief op de markt tegen de beste voorwaarden.

Welke verzekering lichte vracht kies ik het beste?

Iedere situatie is anders en dus ook elke verzekering lichte vracht. Daarom is het verstandig om verschillende autoverzekeringen lichte vracht te vergelijken op prijs en voorwaarden.


Pas dan kan je de beste autoverzekering licht vracht kiezen voor jouw situatie.

Er zijn drie verschillende soorten verzekeringen lichte vracht op de markt:

 • Burgerlijke aansprakelijkheid verzekering lichte vracht: een burgerlijke aansprakelijkheid (BA) verzekering dekt de materiële en lichamelijke schade die je toebrengt aan anderen bij een ongeval. Deze verzekering is verplicht in België voor alle bestuurders van een voertuig.
 • Kleine omnium of mini-omnium verzekering lichte vracht: Met deze verzekering ben je verzekerd tegen schade die niet veroorzaakt is door jezelf. Zoals: brandschade, diefstal, glasbreuk en aanrijding met dieren. De mini-omnium autoverzekering dekt eveneens materiële en lichamelijke schade die je toebrengt aan anderen bij een ongeval.
 • Grote omnium of full-omnium verzekering lichte vracht: vergoedt alle schade van brand, diefstal, glasbreuk, natuurkrachten, aanrijdingen met dieren alsook de eigen schade.

De type verzekering lichte vracht waarvoor je best kiest zal afhangen van de waarde van jouw voertuig, rijgeschiedenis, type gebruik van het voertuig en de bestuurders van het voertuig.

Aanvullende verzekeringen auto verzekering lichte vracht

Ook zijn er nog aanvullende verzekeringen bovenop je verzekering lichte vracht die je een extra beschermlaagje geven. Afhankelijk van jouw omstandigheden kan je hiervoor kiezen:

 • Rechtsbijstandverzekering: een rechtsbijstandverzekering vergoedt de kosten die je maakt om je recht te halen bij een juridische procedure. Deze verzekering is niet verplicht in België, maar kan wel erg handig zijn.
 • Bestuurdersverzekering: een bestuurdersverzekering vergoedt de schade die veroorzaakt wordt door een bestuurder die niet op het moment van het ongeval in het bezit is van een geldig rijbewijs.
 • Bijstandsverzekering: een bijstandsverzekering vergoedt de kosten die je maakt als je met pech langs de weg staat.
 • Verzekering Vervoerde Goederen: de lading van jouw lichte  vracht kan je ook verzekeren tegen diefstal of schade. Dit kan werkmateriaal, bestellingen, grondstoffen,... zijn.

Laat jouw verzekering lichte vracht

gratis vergelijken

Door een onafhankelijke verzekeringsmakelaar

Hoeveel kost een verzekering lichte vracht?

Elke verzekeringsmaatschappij heeft zijn eigen voorwaarden en berekeningen om tot een premie voor jouw situatie te komen.

Gemiddeld kost een B.A. verzekering lichte vracht zo'n € 275 - € 450 per jaar. Een kleine omnium
verzekering zo'n €500-€750 en een full-omnium € 900- € 1.300 per jaar.

De prijzen van autoverzekeringen verschillende sterk afhankelijk van jouw persoonlijke situatie en de welke verzekeringsmaatschappij die je kiest.

Deze factoren bepalen mee de verzekering lichte vracht premie:

 • Ongevallen: Heb je in de voorbije 5 jaar schade gehad? Ben je 5 jaar schadevrij, dan geniet je van een lagere premie. 
 • Leeftijd: Statistisch gezien heb je meer kans om betrokken te zijn bij een ongeval als je jonger bent.
 • Woonplaats: Wonen in een grote stad zorgt voor meer kans op ongelukken en zal de premie verhogen. Wonen in een klein dorp verlaagt de premie.
 • Vermogen van jouw auto: Een groot vermogen (kW) van de wagen verhoogt de premie en omgekeerd.
 • Waarde van jouw auto: De verzekering wordt gebruikelijk berekend op de cataloguswaarde.
 • Aantal K.M.: Doe je weinig kilometers dan kan je voordelig verzekeren.
 • Privé / Professioneel: Gebruik je de wagen professioneel betaal je meer voor de verzekering.
 • Aanvullende verzekeringen: Rechtsbijstand, bestuurdersverzekering of bijstandsverzekering.
 • Rijhulpsystemen: Sommige verzekeraars kennen korting toe als jouw auto beschikt over een: dodehoekverklikker, automatisch remsysteem of ander rijhulpsysteem.
 • Milieuvriendelijke wagen: Bij een hybride of elektrische wagen, is er een korting mogelijk.
 • Betalingstermijnen: Bij periodieke betaling wordt soms een meerprijs aangerekend.
 • Bestaande verzekeringen: Heb je reeds een brandverzekering of andere verzekering bij dezelfde maatschappij, dan kan er een misschien een korting worden toegekend.
 • Acties: sommige maatschappijen doen ook kortingsacties, zoals -15% of twee maanden gratis.

Vergelijk jouw verzekering lichte vracht

Een lokale onafhankelijke verzekeringsmakelaar gaat op zoek naar het beste tarief en de beste voorwaarden op de markt voor jouw autoverzekering lichte vracht.

De bonus-malus van je verzekering lichte vracht

Iedere verzekeraar is vrij om een eigen berekening toe te passen. Maar vaak wordt er nog gekeken naar de "bonus-malus" of een variant hierop.

De bonus malus is een rekensommetje van jouw aantal schadevrije jaren, jouw leeftijd en de datum van je rijbewijs.  Rijdt je aantal jarenschadevrij? Dan zal je hiervoor beloond worden door een korting op je premie.

De enigste manier om hier achter te komen is door te vergelijken! Via Juist Verzekerd kom je onmiddellijk in contact met een onafhankelijke makelaar die op zoek gaat naar het beste tarief over de markt voor jouw autoverzekering lichte vracht.

Zo ben je er zeker van dat jouw lichte vracht verzekerd wordt tegen het beste tarief op de markt. Wie weet kunnen er wel meer verzekeringen goedkoper dan jouw lichte vracht verzekering.

Waarom jouw verzekering lichte vracht vergelijken?

Je autoverzekering lichte vracht vergelijken is erg gemakkelijk. Je kan eenvoudig een aanvraag doen via onze website. Je komt dan binnen een mum van tijd in contact met een onafhankelijke verzekeringsmakelaar die offertes van verschillende maatschappijen zal vergelijken voor jou. Zelf hoef je dus niet veel te doen!

Een verzekering lichte vracht vergelijken is ook besparen ! Je autoverzekering lichte vracht vergelijken is niet alleen gemakkelijk, maar ook heel voordelig. Je kan tot wel 50% per jaar besparen op je premie!

Een autoverzekering lichte vracht vergelijken is volledig kosteloos en vrijblijvend. Je zal dus geen enkele verplichting aangaan.