Brandverzekering vergelijken

Onze aangesloten onafhankelijke verzekeringsmakelaars vergelijken vrijblijvend en gratis brandverzekeringen voor jou.

 • Vergelijk brandverzekeringen over de hele markt.
 • Bespaar tot 50% op je brandverzekering per jaar.
 • Krijg persoonlijke begeleiding op maat bij een vergelijking.

Brandverzekering laten vergelijken?

Een onafhankelijke verzekeringsmakelaar vergelijkt vrijblijvend en gratis brandverzekeringen voor jou.

Wat dekt een brandverzekering?

Een brandverzekering is een type verzekering dat schade aan eigendommen of verlies van bezittingen ten gevolge van brand dekt. Een brandverzekering kan ook andere soorten schade dekken, zoals rookschade, stormschade, natuurrampen, waterschade, glasbreuk,...

Waar moet je op letten bij het afsluiten en vergelijken van een brandverzekering?

Wanneer u op zoek bent naar een brandverzekering, moet u ervoor zorgen dat de polis de waarde van jouw eigendom dekt.

Je moet ook rekening houden met het eigen risico of franchise, dat is de hoeveelheid geld die u zou moeten betalen uit eigen zak voordat de verzekeringsmaatschappij zou betalen voor eventuele schade. Hoe hoger het eigen risico, hoe lager de premie zal zijn.

Kijk ook goed na of polis alle andere soorten schade dekt die door een brand kunnen worden veroorzaakt, zoals rookschade.

Ga na of je de brandverzekering eventueel voordelig kunt aanvullen met een diefstalverzekering.

Zijn er eventueel bijkomende voordelen zoals de brandverzekering dat automatisch ook jouw vakantiewoning, studentenkot, of garagebox dekt.

Verzekeraars van brandverzekeringen vergelijken

Brandverzekeringen vergelijken loont, je kan tot 50% besparen met het vergelijken van jouw brandverzekering bij verschillende verzekeringsmaatschappijen.

Juist verzekerd werkt samen met onafhankelijke verzekeringsmakelaars die niet gebonden zijn aan één maatschappij.

Hierdoor kan jouw brandverzekering worden vergeleken over de volledige Belgische markt:  Axa, Yuzzu, Corona Direct, Ethias, Baloise Insurance, KBC, Allianz, Vivium, DVV,...

Op de verzekering expertise van onze partners kan je rekenen. Dankzij hun jarenlange ervaring in de verzekeringswereld zijn ze prefect op de hoogte van: nieuwe promoties en welke type brandverzekering het beste bij jouw persoonlijke situatie past.

Want een brandverzekering vergelijk je niet enkel op prijs, maar ook op voorwaarden.

Hoe kan ik mijn brandverzekering vergelijken?

Jouw brandverzekering vergelijken hoeft niet veel tijd in beslag te nemen of veel moeite te kosten.

Stap 1

Je wil jouw bestaande brandverzekering vergelijken of wil een nieuwe brandverzekering aangaan? Je vult jouw gegevens in via het contactformulier.

Stap 2

Een onafhankelijke verzekeringsmakelaar bij jou in de buurt analyseert gratis en vrijblijvend jouw huidige situatie en gaat op zoek naar de beste prijs en voorwaarden op de markt!

Stap 3

Je ontvangt vrijblijvende persoonlijke offertes op maat voor jouw brandverzekering en krijgt vrijblijvend advies van een onafhankelijke verzekeringsmakelaar in de buurt.

Stap 4

Wohoo! Je hebt nu een brandverzekering aan het scherpste tarief op de markt met de beste voorwaarden.

Laat jouw brandverzekering 

gratis vergelijken

Door een onafhankelijke verzekeringsmakelaar

Hoeveel kost een brandverzekering?

Elke verzekeringsmaatschappij heeft zijn eigen voorwaarden en berekeningen om tot een premie voor jouw brandverzekering te komen.

Gemiddeld kost een brandverzekering voor een appartement zo'n € 120 - € 270 per jaar, afhankelijk van het aantal kamers, marktwaarde gebouw, aanvullende verzekeringen en de verzekeringsmaatschappij.

Gemiddeld kost een brandverzekering voor een huis zo'n € 140- € 400 per jaar, afhankelijk van de grootte van de woonst, waarde van de inboedel, aantal gevels, marktwaarde gebouw, aanvullende verzekeringen en de verzekeringsmaatschappij.

De prijzen van brandverzekeringen verschillen sterk afhankelijk van jouw persoonlijke situatie en de verzekeringsmaatschappij die je kiest.

Deze factoren bepalen mee de brandverzekering premie:

 • Waarde van de woonst: hoe groter en waardevoller jouw woonst hoe meer de premie zal bedragen, hiervoor wordt er berekend op de marktwaarde.
 • De waarde van je inboedel: meubels, kledij, sierraden,... 
 • Afwerking van de woning: werd er tijdens de bouw van de woning gebruik gemaakt van brandbare materialen zoals hout of riet zal dit doorgerekend worden in de brandverzekering premie.
 • Franchisebedrag: dit zijn de kosten die je zelf dient te betalen vooraleer een schadevergoeding wordt uitbetaald.
 • Aanvullende verzekeringen: diefstalverzekering, afstand-van-verhaal verzekering, ...
 • Woonplaats: dit wordt enkel meegeteld indien er een diefstalverzekering wordt genomen, in sommige regio's is er een grotere kans op diefstal dan in andere.
 • Bestaande verzekeringen: Heb je reeds een autoverzekering of andere verzekering bij dezelfde maatschappij, dan kan er een misschien een korting worden toegekend.
 • Acties: sommige maatschappijen doen ook kortingsacties, zoals -15% of eerste twee maanden gratis.

Vergelijk jouw brandverzekering

Een lokale onafhankelijke verzekeringsmakelaar gaat op zoek naar het beste tarief en de beste voorwaarden op de markt voor jouw brandverzekering.

Waarom je brandverzekering vergelijken?

Je brandverzekering vergelijken is erg gemakkelijk. Je kan eenvoudig een aanvraag doen via onze website. Je komt dan binnen een mum van tijd in contact met een onafhankelijke verzekeringsmakelaar die offertes van verschillende maatschappijen zal vergelijken. Zelf hoef je dus niet veel te doen!

Een brandverzekering vergelijken is ook besparen ! Je brandverzekering vergelijken is niet alleen gemakkelijk, maar ook heel voordelig. Je kan tot wel 50% per jaar besparen op je premie!

Een brandverzekering vergelijken is volledig kosteloos en vrijblijvend. Je zal dus geen enkele verplichting aangaan.