Brandverzekering vergelijken

Een brandverzekering afsluiten of een een bestaande brandverzekering vergelijken? Onafhankelijke verzekeringsmakelaars vergelijken brandverzekeringen, vrijblijvend en gratis voor jou.

 • Vergelijk brandverzekeringen over de hele markt.
 • Bespaar tot 50% op je brandverzekering per jaar.
 • Krijg persoonlijke begeleiding op maat bij een vergelijking.

Brandverzekering vergelijken?

Een onafhankelijke verzekeringsmakelaar vergelijkt vrijblijvend en gratis brandverzekeringen voor jou.

Vergelijk alle Brandverzekeringen

Jouw brandverzekering vergelijken bij tal van verzekeringsmaatschappijen, eenvoudig en snel.

Juist verzekerd werkt samen met onafhankelijke verzekeringsmakelaars die niet gebonden zijn aan één verzekeringsmaatschappij.

Hierdoor kan je jouw brandverzekering vergelijken over de volledige Belgische markt: Axa, Yuzzu, Corona Direct, Ethias, Baloise Insurance, KBC, Allianz, Vivium, DVV,...

Op de verzekering expertise van onze partners kan je rekenen. Dankzij hun jarenlange ervaring in de verzekeringswereld zijn ze prefect op de hoogte van: nieuwe brandverzekering promoties, optionele dekkingen en welke type verzekeringsmaatschappij het beste bij jouw persoonlijke situatie past. De ideale brandverzekering is dan ook maatwerk.

Een brandverzekering vergelijk je niet enkel op prijs, maar ook op voorwaarden.

Hoeveel kost gemiddeld een brandverzekering?

De uiteindelijke prijs van jouw brandverzekering zal afhangen van: of je huurder of eigenaar bent, dekkingen, de waarde van jouw woonst, waarde van jouw inboedel en nog tal een aantal factoren.

Brandverzekering simulatie voor een doorsnee woning, met een inboedel van € 25.000 betaal je gemiddeld voor een brandverzekering per jaar:

 • Brandverzekering huurder woning: € 203,45 per jaar
 • Brandverzekering eigenaar-bewoner huis: € 347,99 per jaar

Brandverzekering appartement simulatie voor een doorsnee appartement, met een inboedel van € 25.000 betaal je gemiddeld voor een brandverzekering per jaar:

 • Brandverzekering huurder appartement: € 144,58 per jaar
 • Brandverzekering eigenaar-bewoner appartement: € 86,15 per jaar

Hoe kan je brandverzekering vergelijken?

Jouw brandverzekering vergelijken hoeft niet veel tijd in beslag te nemen of veel moeite te kosten.

Via Juist Verzekerd kom je onmiddellijk in contact met een onafhankelijke verzekeringsmakelaar, zo kan je vrijblijvend brandverzekeringen vergelijken op prijzen en voorwaarden!

Stap 1

Je wil jouw bestaande brandverzekering vergelijken of wil een nieuwe brandverzekering aangaan? Je vult jouw gegevens in via het contactformulier.

Stap 2

Een onafhankelijke verzekeringsmakelaar bij jou in de buurt analyseert gratis en vrijblijvend jouw huidige situatie en gaat op zoek naar de beste prijs en voorwaarden op de markt!

Stap 3

Je ontvangt vrijblijvende persoonlijke offertes op maat voor jouw brandverzekering en krijgt vrijblijvend advies van een onafhankelijke verzekeringsmakelaar in de buurt.

Stap 4

Wohoo! Je hebt nu een brandverzekering aan het scherpste tarief op de markt met de beste voorwaarden.

Wat is de goedkoopste brandverzekering?

De goedkoopste brandverzekering is afhankelijk van een aantal factoren.

Welk soort woning je hebt, waar je woont, of je een alarm hebt, welke beveiligingsmaatregelen je neemt en nog veel meer.

Volgens onze online simulaties zijn Yuzzu en Axa veruit de goedkoopste brandverzekeringen voor huurders. Voor eigenaars is ook Yuzzu veruit de goedkoopste optie.

Let wel op een brandverzekering vergelijken doe je niet enkel op de prijs, maar ook op de voorwaarden. Niet elke brandverzekering dekt dezelfde risico's.

Hoe wordt de prijs van een brandverzekering berekend?

De prijs van een brandverzekering of woonverzekering wordt berekend aan de hand van verschillende criteria. De waarde van jouw woning, waarde van de inboedel en nog tal van andere factoren. Hieronder vind je de meest gebruikelijke criteria voor het berekenen van de brandverzekering premie.

Deze factoren bepalen mee de brandverzekering premie:

 • Waarde van de woonst: hoe groter en waardevoller jouw woonst hoe meer de premie zal bedragen, hiervoor wordt er berekend op de marktwaarde.
 • De waarde van je inboedel: meubels, kledij, sierraden,... 
 • Afwerking van de woning: werd er tijdens de bouw van de woning gebruik gemaakt van brandbare materialen zoals hout of riet zal dit doorgerekend worden in de brandverzekering premie.
 • Franchisebedrag: dit zijn de kosten die je zelf dient te betalen vooraleer een schadevergoeding wordt uitbetaald.
 • Aanvullende verzekeringen: diefstalverzekering, afstand-van-verhaal verzekering, ...
 • Woonplaats: dit wordt enkel meegeteld indien er een diefstalverzekering wordt genomen, in sommige regio's is er een grotere kans op diefstal dan in andere.
 • Bestaande verzekeringen: Heb je reeds een autoverzekering of andere verzekering bij dezelfde maatschappij, dan kan er een misschien een korting worden toegekend.
 • Acties: sommige maatschappijen doen ook kortingsacties, zoals -15% of eerste twee maanden gratis.

Waarom brandverzekeringen vergelijken?

Door brandverzekeringen te vergelijken maak je een doordachte keuze voor jouw verzekering: je vergelijkt prijzen en de voorwaarden. Zo kies je de beste brandverzekering die volledig aansluit op jou persoonlijke situatie.

Bovendien kun je door brandverzekeringen te vergelijken ook flink wat geld besparen, verzekeraars voeren namelijk doorheen het jaar tal van promoties op brandverzekeringen. Zoals 3 maanden gratis of wel 6 maanden gratis.

Door jou brandverzekering te vergelijken kan je:

 • Besparen op jou verzekering
 • Risico op onderverzekering uitsluiten
 • Gratis vergelijken zonder verplichtingen

Wat dekt een brandverzekering?

Een brandverzekering of woonverzekering dekt een reeks van standaarddekkingen, vastgelegd door het Belgisch recht. Gebruikelijk wordt de brandverzekering naast de verplichte standaarddekkingen uitgebreid door de verzekeraar.

 • Schade door brand, ontploffing of implosie
 • Schade door aanbotsen met een die
 • Schade door aanbotsen met een voertuig of luchtvaartuig
 • Schade door blikseminslag
 • Schade door aanslagen (terrorisme)
 • Schade door arbeidsconflicten (demonstraties of protesten)
 • Schade door storm en hagel
 • Schade door sneeuw- en/of ijsdruk op daken
 • Natuurrampen vb. overstroming
 • Schade door inwerking van elektriciteit en blikseminslag op elektrische toestellen
 • Schade door vallen van een boom op een gebouw
 • Rook- en roetschade
 • Waterschade door breuk van leidingen, insijpeling door het dak, sanitaire installaties of huishoudapparaten
 • Glasbreuk
 • Stookolieschade 

Daarnaast kan je er ook voor kiezen om aanvullende dekkingen af te sluiten, om zo jezelf, je woning en je inboedel optimaal te beschermen met een optie diefstal, rechtsbijstand of extra vergoeding.

Wat dekt een brandverzekering niet?

Brandverzekeringen dekken doorgaans niet de schade die rechtstreeks verband houdt met oorlog of opeising of bezetting. Dit kan enerzijds gaan om oorlog, gelijkaardige feiten of om een burgeroorlog.

Anderzijds kan het gaan om een situatie waarin een politiemacht, krijgsmacht of strijdkrachten de woning opeisen of bezetten, met uitzondering van de gevallen die onder dekking arbeidsconflicten en aanslagen vallen.

Schade die opzettelijk werd veroorzaakt door de verzekeringsnemer of de personen die bij hem inwonen, zoals brandstichting, is ook niet gedekt.

Kinderen die met lucifers spelen en daardoor brand veroorzaken, vallen hier echter niet onder. Andere uitzonderingen op de dekking kunnen per verzekeraar verschillen. Het is daarom altijd belangrijk om de polisvoorwaarden van jouw brandverzekering goed door te lezen.

Is de brandverzekering verplicht?

Of je in België al dan niet wettelijk verplicht bent een brandverzekering af te sluiten, hangt af van jouw situatie.

Voor huurders of verhuurders is een brandverzekering verplicht in Vlaanderen.

Voor eigenaars van een woning is een brandverzekering niet wettelijk verplicht, maar in de praktijk zullen veel banken jouw verplichten een polis af te sluiten om een hypothecaire lening te kunnen krijgen.

Hoe kies je de beste brandverzekering?

Door verschillende brandverzekeringen te vergelijken vind je snel de beste brandverzekering voor jou en jouw gezin.

Vergelijk op prijs, maar vergeet niet om ook na te gaan welke polisvoorwaarden er gelden: let dus goed op de dekking, het eigen risico dat je moet betalen bij schade (ook wel "franchise genoemd), maar ook op extra opties of vergoedingen.

De beste brandverzekering is een brandverzekering op maat, die alle nodige risico's dekt volledig aangepast aan jouw persoonlijke situatie.

Brandverzekering vergelijken

Start nu met brandverzekeringen te vergelijken

Jouw brandverzekering vergelijken was nog nooit zo makkelijk!

Je kan met enkele klikken in contact komen met een onafhankelijke verzekeringsmakelaar die aanbieders van brandverzekeringen samen met jou vergelijkt en jou persoonlijk begeleid bij een keuze. Wacht dus niet langer en start met vergelijken!