Pensioensparen vergelijken

Onze aangesloten onafhankelijke experten vergelijken vrijblijvend en gratis pensioensparen voor jou.

  • Vergelijk pensioensparen over de hele markt.
  • Krijg persoonlijke begeleiding op maat bij een vergelijking.

Pensioensparen laten vergelijken?

Een expert vergelijkt vrijblijvend en gratis pensioensparen voor jou.

Pensioensparen vergelijken

Pensioensparen vergelijken loont, je kan een pak meer voordeel krijgen met het vergelijken van jouw pensioensparen bij verschillende verzekeringsmaatschappijen en banken.

Juist verzekerd werkt samen met onafhankelijke experts die niet gebonden zijn aan één maatschappij.

Hierdoor kan jouw pensioensparen worden vergeleken over de volledige Belgische markt:  Axa, Yuzzu, Corona Direct, Ethias, Baloise Insurance, KBC, Allianz, Vivium, DVV,...

Op de expertise van onze partners kan je rekenen. Dankzij hun jarenlange ervaring in de bank en verzekeringswereld zijn ze prefect op de hoogte van: nieuwe promoties en welke type pensioensparen het beste bij jouw persoonlijke situatie past.

Wat is pensioensparen?

Pensioensparen is een goede manier om geld opzij te zetten voor later. Het is verstandig om al vroeg te beginnen met het sparen voor je pensioen. Op die manier weet je zeker dat je later genoeg geld hebt om comfortabel te kunnen leven.


Het kan zijn dat je dit doet door maandelijks een vast bedrag te storten op een spaarrekening, of door gebruik te maken van fiscaal aantrekkelijke regelingen.


Pensioensparen is een vorm van langetermijnsparen die jouw toelaat om bovenop het  wettelijk pensioen een aanvullend pensioen op te bouwen en, onder bepaalde voorwaarden, een belastingvoordeel te krijgen.

Twee vormen van pensioensparen

Er zijn twee fiscaal voordelige manieren om in België als particulier aan pensioensparen te doen:

  • de pensioenspaarrekening: hierbij is er geen gegarandeerd minimumrendement. Een fonds belegt immers in aandelen en obligaties en de winst hangt af van de beursresultaten. Op het einde van elk jaar wordt de balans opgemaakt;
  • de pensioenspaarverzekering: hierbij kies je voor meer zekerheid, bij een verzekeringsmaatschappij ken je op voorhand het jaarlijks minimumrendement. Daarnaast heb je ook kans op een winstbonus, maar die hangt af van de beleggingsresultaten van de verzekeraar.

Hoe kan ik mijn pensioensparen vergelijken?

Pensioensparen vergelijken hoeft niet veel tijd in beslag te nemen of veel moeite te kosten.

Stap 1

Je wil jouw bestaande pensioenspaarplan vergelijken of wil starten met pensioensparen? Je vult jouw gegevens in via het contactformulier.

Stap 2

Een onafhankelijke expert bij jou in de buurt analyseert gratis en vrijblijvend jouw huidige situatie en gaat op zoek naar de beste prijs en voorwaarden op de markt!

Stap 3

Je ontvangt vrijblijvende persoonlijke voorstellen op maat voor pensioensparen en krijgt vrijblijvend advies van een onafhankelijke expert in de buurt.

Stap 4

Wohoo! Je hebt nu een pensioensparen aan het scherpste tarief op de markt met de beste voorwaarden.

Laat jouw pensioensparen

gratis vergelijken

Door een onafhankelijke expert

Hoe vergelijk je best pensioensparen?

Als je gaat pensioensparen, is het belangrijk om verschillende opties met elkaar te vergelijken. Zo weet je zeker dat je de beste keuze maakt voor jouw situatie. Er zijn verschillende soorten aanbieders, en deze variëren in kosten, rendement en voorwaarden.

Bij het vergelijken van pensioenspaarfondsen is het belangrijk om na te gaan hoeveel kosten er aan verbonden zijn. Zoals je misschien al weet, zijn er allerlei kosten verbonden aan het beleggen in een fonds. Denk bijvoorbeeld aan managementkosten of beurstaksen. Het is belangrijk dat je deze kosten meeneemt in je vergelijking, want dit kan namelijk flink schelen in het rendement dat je uiteindelijk krijgt.

Naast de kosten, is ook het rendement van belang bij het vergelijken van pensioenspaarfondsen. Het kan namelijk zo zijn dat een fonds hogere kosten heeft, maar daarentegen ook een hoger rendement oplevert. Uiteindelijk is het dus belangrijk om na te gaan welk fonds het beste rendement biedt voor jouw situatie.

Tot slot zijn er ook allerlei voorwaarden verbonden aan de verschillende pensioenspaarfondsen. Zo kan het bijvoorbeeld zo zijn dat je een bepaalde leeftijd moet hebben bereikt voordat je mag uitkeren, of dat er een minimale inleg vereist is. Het is belangrijk om deze voorwaarden mee te nemen in je vergelijking, zodat je weet waar je aan toe bent.

Waarom je pensioensparen vergelijken?

Pensioensparen vergelijken is erg gemakkelijk. Je kan eenvoudig een aanvraag doen via onze website. Je komt dan binnen een mum van tijd in contact met een onafhankelijke expert die offertes van verschillende maatschappijen zal vergelijken. Zelf hoef je dus niet veel te doen!

Pensioensparen vergelijken is ook besparen ! Pensioensparen vergelijken is niet alleen gemakkelijk, maar ook heel voordelig. Je kan tot wel 50% per jaar besparen op je premie!

Pensioensparen vergelijken is volledig kosteloos en vrijblijvend. Je zal dus geen enkele verplichting aangaan.