Motorverzekering Vergelijken

Onze aangesloten onafhankelijke verzekeringsmakelaars vergelijken vrijblijvend en gratis motorverzekeringen voor jou.

 • Vergelijk motorverzekeringen over de hele markt.
 • Bespaar tot 50% op je motorverzekering per jaar.
 • Krijg persoonlijke begeleiding op maat bij een vergelijking.

Motorverzekering laten vergelijken?

Een onafhankelijke verzekeringsmakelaar vergelijkt vrijblijvend en gratis motorzekeringen voor jou.

Verzekeraars motorverzekeringen vergelijken

Motorverzekeringen vergelijken loont, je kan tot 50% besparen met het vergelijken van jouw motorverzekeringen bij verschillende verzekeringsmaatschappijen.

Juist verzekerd werkt samen met onafhankelijke verzekeringsmakelaars die niet gebonden zijn aan één maatschappij.

Hierdoor kan jouw motorverzekering worden vergeleken over de volledige Belgische markt: Axa, Yuzzu, KBC, Corona Direct, Ethias, Baloise Insurance, Allianz, KBC, Vivium, DVV,...

Op de verzekering expertise van onze partners kan je rekenen. Dankzij hun jarenlange ervaring in de verzekeringswereld zijn ze prefect op de hoogte van: nieuwe promoties en welke motorverzekering het beste bij jouw persoonlijke situatie of bedrijfssituatie past.

Want een motorverzekering vergelijk je niet enkel op prijs, maar ook op voorwaarden.

Hoe kan ik een motorverzekering vergelijken?

Jouw motorverzekering vergelijken hoeft niet veel tijd in beslag te nemen of veel moeite te kosten.

Stap 1

Je wil jouw bestaande verzekering vergelijken of wil een nieuwe motorverzekering aangaan? Je vult jouw gegevens in via het contactformulier.

Stap 2

Een onafhankelijke verzekeringsmakelaar bij jou in de buurt analyseert gratis en vrijblijvend jouw huidige situatie en gaat op zoek naar de beste prijs en voorwaarden op de markt!

Stap 3

Je ontvangt vrijblijvende persoonlijke offertes op maat voor jouw motorverzekering en krijgt vrijblijvend advies van een onafhankelijke verzekeringsmakelaar in de buurt.

Stap 4

Wohoo! Je hebt nu een motorverzekering aan het scherpste tarief op de markt tegen de beste voorwaarden.

Welke motorverzekering kies ik het beste?

Iedere situatie is anders en dus ook elke motorverzekering. Daarom is het verstandig om verschillende motorverzekering te vergelijken op prijs en voorwaarden.


Pas dan kan je de beste motorverzekering kiezen voor jouw situatie.

Er zijn drie verschillende soorten motorverzekering op de markt:

 • Burgerlijke aansprakelijkheid motorverzekering: een burgerlijke aansprakelijkheid (BA) verzekering dekt de materiële en lichamelijke schade die je toebrengt aan anderen bij een ongeval. Deze verzekering is verplicht in België voor alle bestuurders van een voertuig.
 • Kleine omnium of mini-omnium motorverzekering: Met deze verzekering ben je verzekerd tegen schade die niet veroorzaakt is door jezelf. Zoals: brandschade, diefstal, glasbreuk en aanrijding met dieren. De mini-omnium motorverzekering dekt eveneens materiële en lichamelijke schade die je toebrengt aan anderen bij een ongeval.
 • Grote omnium of full-omnium motorverzekering: vergoedt alle schade van brand, diefstal, glasbreuk, natuurkrachten, aanrijdingen met dieren alsook de eigen schade.

De type verzekering voor een motor waarvoor je best kiest zal afhangen van de waarde van jouw motor, rijgeschiedenis en de bestuurders van het voertuig.

Aanvullende verzekeringen motor

Ook zijn er nog aanvullende verzekeringen bovenop je motorverzekering die je een extra beschermlaagje geven. Afhankelijk van jouw omstandigheden kan je hiervoor kiezen:

 • Rechtsbijstandverzekering: een rechtsbijstandverzekering vergoedt de kosten die je maakt om je recht te halen bij een juridische procedure. Deze verzekering is niet verplicht in België, maar kan wel erg handig zijn.
 • Bestuurdersverzekering: een bestuurdersverzekering vergoedt de schade die veroorzaakt wordt door een bestuurder die niet op het moment van het ongeval in het bezit is van een geldig rijbewijs.
 • Bijstandsverzekering: een bijstandsverzekering vergoedt de kosten die je maakt als je met pech langs de weg staat.

Laat jouw motorverzekering

gratis vergelijken

Door een onafhankelijke verzekeringsmakelaar

Hoeveel kost een motorverzekering?

Elke verzekeringsmaatschappij heeft zijn eigen voorwaarden en berekeningen om tot een premie voor jouw situatie te komen.

Gemiddeld kost een B.A. motorverzekering zo'n € 250 tot € 600 per jaar. Vaak wordt er een korting toegekend als je ook jouw autoverzekering bij dezelfde maatschappij neemt.

De prijzen van motoverzekeringen verschillenen afhankelijk van jouw persoonlijke situatie en welke verzekeringsmaatschappij je kiest.

Deze factoren bepalen mee de motorverzekering:

 • Ongevallen: Heb je in de voorbije 5 jaar schade gehad? Ben je 5 jaar schadevrij, dan geniet je van een lagere premie.
 • Leeftijd: Statistisch gezien heb je meer kans om betrokken te zijn bij een ongeval als je jonger bent.
 • Woonplaats: Wonen in een grote stad zorgt voor meer kans op ongelukken en zal de premie verhogen. Wonen in een klein dorp verlaagt de premie.
 • Cilinderinhoud motor: Een groot vermogen (kW) van de motor verhoogt de premie en omgekeerd.
 • Waarde van de motor: De verzekering wordt gebruikelijk berekend op de cataloguswaarde.
 • Aantal K.M.: Doe je weinig kilometers dan kan je voordeliger verzekeren.
 • Aanvullende verzekeringen: Rechtsbijstand, bestuurdersverzekering of bijstandsverzekering verhogen de premie.
 • Milieuvriendelijke motor: Voor een elektrische motor is er soms een korting mogelijk.
 • Betalingstermijnen: Bij periodieke betaling wordt soms een meerprijs aangerekend.
 • Bestaande verzekeringen: Heb je reeds een brandverzekering, autoverzekering of andere verzekering bij dezelfde maatschappij, dan kan er een misschien een korting worden toegekend.
 • Acties: sommige maatschappijen doen ook kortingsacties, zoals -15% of twee maanden gratis.

Vergelijk jouw motorverzekering

Een lokale onafhankelijke verzekeringsmakelaar gaat op zoek naar het beste tarief en de beste voorwaarden op de markt voor jouw motorverzekering.

De bonus-malus van jouw motorverzekering

Iedere verzekeraar is vrij om een eigen berekening toe te passen. Maar vaak wordt er nog gekeken naar de "bonus-malus" of een variant hierop.

De bonus malus is een rekensommetje van jouw aantal schadevrije jaren, jouw leeftijd en de datum van je rijbewijs. Rijdt je aantal jarenschadevrij? Dan zal je hiervoor beloond worden door een korting op je premie.

De enigste manier om hier achter te komen is door te vergelijken! Via Juist Verzekerd kom je onmiddellijk in contact met een onafhankelijke verzekeringsmakelaar die op zoek gaat naar het beste tarief op de markt voor jouw motorverzekering.

Zo ben je er zeker van dat jouw motorverzekering verzekerd wordt tegen het beste tarief op de markt. Wie weet kunnen er wel meer verzekeringen goedkoper dan enkel jouw motorverzekering.

Waarom jouw motorverzekering vergelijken?

Je motorverzekering vergelijken is erg gemakkelijk. Je kan eenvoudig een aanvraag doen via onze website. Je komt dan binnen een mum van tijd in contact met een onafhankelijke verzekeringsmakelaar die offertes van verschillende maatschappijen zal vergelijken. Zelf hoef je dus niet veel te doen!

Een motorverzekering vergelijken is ook besparen! Je motorverzekering is niet alleen gemakkelijk, maar ook heel voordelig. Je kan tot wel 50% per jaar besparen op je premie!

Een motorverzekering vergelijken is volledig kosteloos en vrijblijvend. Je zal dus geen enkele verplichting aangaan.