Goedkope brandverzekering

Een goedkope brandverzekering is niet moeilijk te vinden. Als je weet waar je moet zoeken, kun je eenvoudig de goedkoopste brandverzekering op maat vinden.

In slechts enkele stappen kun je met hulp van een onafhankelijke verzekeringsmakelaar verschillende verzekeraars vergelijken en de beste, alsook goedkoopste keuze maken!

Goedkope Brandverzekering

Wat is de goedkoopste brandverzekering?

De goedkoopste brandverzekering zal niet voor iedereen dezelfde zijn, de premie of prijs van een brandverzekering wordt bepaald door verschillende factoren.

In onze online simulaties zien we wel dat Yuzzu en Axa veruit de goedkoopste brandverzekering zijn voor huurders. Voor eigenaars is de Yuzzu brandverzekering veruit de goedkoopste optie, hou er wel rekening mee dat je niet enkel vergelijkt op prijs maar ook op voorwaarden

Hoe vind je de goedkoopste brandverzekering?

De beste manier om de goedkoopste brandverzekering te vinden is door verschillende verzekeraars met elkaar te vergelijken.

Dit kan snel en eenvoudig met de hulp van onafhankelijke verzekeringsmakelaar, zij kennen de verzekeringswereld en kunnen offertes op maat verkrijgen afhankelijk van jouw persoonlijke situatie.

Met de volgende gegevens kunnen ze een nauwkeurige prijsberekening maken voor jouw brandverzekering:

 • Gegevens over de woning, zoals het type, bouwjaar en gebruik.
 • De verzekerde waarde van het gebouw en de inhoud.

Vergelijk dus vandaag nog verschillende brandverzekeringen en sluit de goedkoopste brandverzekering af!

Hoeveel kost een brandverzekering?

De prijs van jouw brandverzekering zal afhangen van: of je huurder of eigenaar bent, dekkingen, de waarde van jouw woonst, waarde van jouw inboedel en nog tal een aantal factoren.

Brandverzekering simulatie voor een doorsnee woning, met een inboedel van € 25.000 betaal je gemiddeld voor een brandverzekering per jaar:

 • Brandverzekering huurder woning: € 203,45 per jaar
 • Brandverzekering eigenaar-bewoner huis: € 347,99 per jaar

Brandverzekering appartement simulatie voor een doorsnee appartement, met een inboedel van € 25.000 betaal je gemiddeld voor een brandverzekering per jaar:

 • Brandverzekering huurder appartement: € 144,58 per jaar
 • Brandverzekering eigenaar-bewoner appartement: € 86,15 per jaar (exclusief blokpolis)

Wat zorgt ervoor dat jouw brandverzekering goedkoop is?

De premie of prijs van jouw brandverzekering wordt bepaald door een aantal factoren: franchise, waarborgen & polisvoorwaarden, service, woning & inboedel, aanvullende verzekeringen, bestaande verzekeringen en acties of promoties.

Franchise of vrijstelling

De franchise of vrijstelling is een bedrag dat je zelf moet bijleggen voor elk schadegeval. Meestal is dit een vast bedrag dat de verzekeringmaatschappij voorziet. Als de schade groter is dan de franchise, dan komt de verzekeringmaatschappij tussen voor de resterende kosten van herstel.

De franchise kan ook een rol spelen tijdens het vergelijken van brandverzekeringen. Sommige goedkope brandverzekeringen hebben een hoge franchise. Dit betekent dat je zelf een groot bedrag moet bijleggen voor schadegevallen waarbij de verzekering tussenkomt. Als je dus veel schadegevallen hebt, kan een goedkope verzekering uiteindelijk duurder uitvallen dan een duurdere verzekering met lagere franchise.

Waarborgen en polisvoorwaarden

Niet elke brandverzekering is hetzelfde, verzekeringmaatschappijen kunnen verschillende waarborgen en polisvoorwaarden aanbieden.

Sommige goedkope brandverzekeringen bieden minder waarborgen dan andere duurdere opties. Dit betekent dat je bepaalde schadegevallen niet gedekt zult zijn of dat er een eigen risico van toepassing is.

Let dus goed op de polisvoorwaarden als je een brandverzekering afsluit en kies voor een verzekering die aansluit op jouw situatie.

Verzekeraars zijn wettelijk verplicht om basiswaarborgen te voorzien in hun brandverzekering voor:

 • Schade door brand, ontploffing of implosie
 • Schade door aanbotsen met een dier
 • Schade door aanbotsen met een voertuig of luchtvaartuig
 • Schade door blikseminslag
 • Schade door aanslagen (terrorisme)
 • Schade door arbeidsconflicten (demonstraties of protesten)
 • Schade door storm en hagel
 • Schade door sneeuw- en/of ijsdruk op daken
 • Natuurrampen vb. overstroming

Naast de verplichtingen door de Belgische wetgeving, breiden nagenoeg alle verzekeraars de basisdekking uit, de meeste brandverzekeringen dekken ook uit met:

 • inwerking van elektriciteit en blikseminslag op elektrische toestellen
 • vallen van een boom op een gebouw, rook- en roetschade
 • waterschade door breuk van leidingen, insijpeling door het dak
 •  sanitaire installaties of huishoudapparaten
 • glasbreuk
 • schade aan het gebouw (ramen, deuren)

De dekkingen van een goedkope brandverzekering kunnen dus verschillen ten opzichte van een duurdere, maar ook onderling kunnen grote verschillen zitten. Het is belangrijk om de verzekering op maat af te sluiten en daarbij stil te staan bij jouw eigen situatie.

Service

De service van de verzekeraar is een belangrijke factor in je zoektocht naar een goedkope brandverzekering. Je wil tenslotte snel en correct worden uitbetaald in geval van schade.

Soms vragen verzekeringsmaatschappijen iets meer premie, maar bieden tegelijkertijd ook een betere service. Waarbij er snel uitbetaald wordt en er 24/7 assistentie verleend wordt, bij een schadegeval kan dit heel wat zorgen, tijd en moeite besparen.

Woning & inboedel

 • Waarde van de woonst: hoe groter en waardevoller jouw woonst hoe meer de premie zal bedragen, hiervoor wordt er berekend op de marktwaarde. De brandverzekering voor een appartement zal gemiddeld goedkoper zijn dan die voor een huis.
 • De waarde van je inboedel: meubels, kledij, sierraden,...
 • Afwerking van de woning: werd er tijdens de bouw van de woning gebruik gemaakt van brandbare materialen zoals hout of riet zal dit doorgerekend worden in de brandverzekering premie.
 • Woonplaats: dit wordt enkel meegeteld indien er een diefstalverzekering wordt genomen, in sommige regio's is er een grotere kans op diefstal dan in andere.
 • Aanvullende verzekeringen

  Je kan jouw brandverzekering verder uitbreiden met verschillende aanvullende dekkingen, om verzekerd te zijn tegen gerechtelijke kosten, diefstal of andere kosten:

  • Diefstalverzekering (belangrijk bij bewaren van waardevolle voorwerpen)
  • Rechtsbijstand
  • Extra vergoeding (bv: 10%) voor “indirecte” of “onrechtstreekse” verliezen. Dit vergoedt telefoonkosten, portkosten of administratieve kosten die de verzekerde oploopt na schade.
  • Extra dekkingen voor jouw zwembad, tuin, zonnepanelen,...

  Huurder, eigenaar of verhuurder

  De brandverzekering voor een huurder dient zich enkel te dekken voor de potentiële schade die een huurder kan veroorzaken aan de huurwoning. Als eigenaar dien je je ook te verzekeren voor risico's van buitenaf zoals overstromingen, natuurrampen of bliksem. Hierdoor is de brandverzekering als huurder een pak goedkoper dan die als eigenaar of de brandverzekering voor verhuurders.

  Bestaande verzekeringen

  Heb je reeds een autoverzekering of andere verzekering bij dezelfde maatschappij, dan kan er een misschien een korting worden toegekend. Zo wordt jouw brandverzekering onmiddellijk een pak goedkoper.

  Acties & Promoties

  Sommige verzekeringsmaatschappijen doen ook kortingsacties om goedkopere brandverzekeringen aan te bieden, zoals -15% of de eerste twee maanden gratis.

  Een goedkope brandverzekering vinden?

  Een goedkope brandverzekering vinden is niet moeilijk, via Juist Verzekerd kom je in contact met een onafhankelijke verzekeringsmakelaar, zo kan je gemakkelijk en snel de goedkoopste brandverzekering afsluiten.

  Op die manier vind je eenvoudig de verzekering die aansluit bij jouw situatie én budget, met een perfect prijs-kwaliteit verhouding!