Glasbreuk Brandverzekering

De verzekering van glasbreuk is geen wettelijk verplichte verzekering. Toch wordt het door de meeste verzekeraars standaard opgenomen in de brandverzekering polis. Want iedereen krijgt wel eens te maken met een glasbreuk.

Glasbreuk Brandverzekering

Wat valt er onder glasbreuk?

Een voetbal die door een raam vliegt is een duidelijk voorbeeld van glasbreuk, maar er kan ook meer onder de noemer van glasbreuk vallen. Zoals een gebroken kookplaat, glazen tafelblad, spiegels of een beeldscherm.

Wat jouw brandverzekering precies dekt zal verschillen van brandverzekering tot brandverzekering. Standaard gezien moet het glas effectief kapot zijn, krassen of of afschilferingen vallen niet onder glasbreuk. Ook dient de schade niet opzettelijk veroorzaakt zijn.

Hoe weet ik of ik verzekerd ben voor glasbreuk?

Of je verzekerd bent voor glasbreuk hangt natuurlijk af van je verzekering. Op het polis blad of in de voorwaarden van jouw brandverzekering moet duidelijk staan welke soorten schade verzekerd zijn en welke niet.

Heb je hierover twijfels? Neem dan even contact op met je verzekeraar, bij de meeste is dit geen probleem.

Hoe geef je een glasbreuk aan bij de verzekering?

Een ongeluk gehad? Geen paniek! In enkele stappen leg je jouw schadegeval voor aan de verzekeringsmaatschappij.

  1. Neem eerst foto's van de schade.
  2. Vervolgens verwittig je de verzekering of je makelaar, waarna je de schade aangeeft.
  3. De verzekering vraagt dan een offerte op bij een vakman of deskundige.
  4. Als de verzekering akkoord gaat met deze offerte, kan je het glas laten herstellen.

Vrijstelling glasbreuk brandverzekering

Bij veel verzekeringsmaatschappijen wordt er vaak gewerkt met een franchise of vrijstelling, dat betekent dat je in geval van glasbreuk een eigen risico draagt. Dit kan soms oplopen tot wel een paar honderd euro’s. Bij de meeste verzekeringsmaatschappijen ligt dit tussen de € 150 - € 300.

Hoe hoger de vrijstelling, hoe lager de brandverzekering premie. De vrijstelling is een soort eigen risico dat je aangaat met je verzekeraar, in geval van schade wordt er (een gedeelte van) de schade niet uitgekeerd door jouw brandverzekering.