Brandverzekering Axa

Op zoek naar een geschikte brandverzekering? Bij Axa bieden ze verschillende soorten brandverzekeringen aan om ervoor te zorgen dat jouw woning gedekt is in geval van schade of je nu huurt, verhuurt of eigenaar bent!

Axa Brandverzekering

Wat dekt de Axa Brandverzekering?

 • brand, storm, ...
 • water- of elektriciteitsschade
 • schade door stookolie
 • breken en barsten van glas, vandalisme
 • 24/7 bijstand
 • elektrische schade aan huishoudtoestellen en multimedia
 • En meer

Optionele dekkingen brandverzekering Axa

 • Diefstal: Deze optie beschermt je tegen diefstal in jouw woning maar ook in het kot van jouw kind, in een feestzaal dje huurt of in een vakantieverblijf.
 •  Terras & tuin: verzekering voor je inboedel in terras & tuin: zoals een parasol, planten, tuinhuis, grasmaaier.
 • Zwembad (enkel via makelaar): verzekering van jouw zwembad, jacuzzi of zwemvijver alsook de meubels en bijgebouwen en verlies van water uit de installatie.
 • Zelfstandige activiteit in huis (enkel via makelaar): Deze optie "business" beschermt materialen en voorraden thuis, cash geld, beroepsuitrusting en uitrusting van personeel alsook persoonlijke bezettingen van klanten.
 • Extra kosten schadegeval (enkel via makelaar):  Deze optie verhoogt de schadevergoeding met 10%.
 • Geparkeerd voertuig (enkel via makelaar): een optie beschermt die jouw voertuig verzekerd op maximum 1 km van jouw woning tegen schade door onverwachte gebeurtenissen zoals: hagel of het omvallen van een boom die is omgevallen.

Heb je zonnepanelen, domotica of waardevolle eigendommen thuis staan, dan wordt de brandverzekering op maat opgesteld.

Prijs Axa Brandverzekering

De prijs van een Axa brandverzekering, ligt rond de gemiddelde premie die je betaalt voor een brandverzekering in België. De diefstalverzekering van Axa is wel beduidend een stuk goedkoper dan bij andere verzekeraars.

Axa prijs brandverzekering huurder appartement

Verzekeraar

Huurdersaansprakelijkheid

Diefstalverzekering

Rechtsbijstand

Axa

€ 107,46

€ 22,38

€ 21,00

Gemiddelde

€144,58

€ 35,14

€ 15,56

Deze simulatie werd uitgevoerd in 2022 voor de brandverzekering van een huurder van een appartement in Sint-Katelijne-Waver, Antwerpen. Het appartement heeft 70 m² bewoonbare ruimte, 2 slaapkamers en bevindt zich op de eerste verdieping. De inboedelwaarde bedraagt €25.000, de woning heeft geen alarmsysteem en werd gebouwd in 2003, leeftijd aanvrager: 30 jaar.

Axa prijs brandverzekering huurder woning

Verzekeraar

Huurdersaansprakelijkheid

Diefstalverzekering

Rechtsbijstand

Axa

€ 204,21

€ 30,75

€ 21,00

Gemiddelde

€ 203,45

€ 48,48

€ 14,57

Deze simulatie werd uitgevoerd in 2022 voor de brandverzekering van een huurder van een 2-gevel woning (rijhuis) in Londerzeel, Vlaams-Brabant. De woning heeft 127 m² bewoonbare ruimte, 2 slaapkamers en een kelder, de inboedelwaarde bedraagt €25.000. De woning heeft geen alarmsysteem en werd gebouwd in 1932, leeftijd aanvrager: 30 jaar.

Axa prijs brandverzekering eigenaar-bewoner appartement

Deze simulatie voor een brandverzekering appartement heeft geen betrekking op het gedeelte 'gebouw' van het appartement aangezien dit gebruikelijk gedekt is door het mede-eigendom contract. Deze prijs dekt de schade aan uw woning, inboedel en de BA gebouw.

Verzekeraar

Brandverzekering

Diefstalverzekering

Rechtsbijstand

Axa

€ 56,28

€ 22,22

21,00

Gemiddelde

€ 86,15

€ 41,25

€ 11,17

Deze simulatie werd uitgevoerd in 2022 voor de brandverzekering van eigenaar-bewoner van een appartement in Sint-Katelijne-Waver, Antwerpen. Het appartement heeft 70 m² bewoonbare ruimte, 2 slaapkamers en bevindt zich op de eerste verdieping. De inboedelwaarde bedraagt €25.000, de woning heeft geen alarmsysteem en werd gebouwd in 2003, leeftijd aanvrager: 30 jaar.

Axa prijs brandverzekering eigenaar-bewoner woning

Verzekeraar

Brandverzekering

Diefstalverzekering

Rechtsbijstand

Axa 

€ 414,06

€ 31,02

€ 21,00

Gemiddelde

€ 347,99

€ 46,48

€ 17,12

Deze simulatie werd uitgevoerd in 2022 voor de brandverzekering van een eigenaar-bewoner met een 2-gevel woning (rijhuis) in Londerzeel, Vlaams-Brabant. De woning heeft 127 m² bewoonbare ruimte, 2 slaapkamers en een kelder, de inboedelwaarde bedraagt €25.000. De woning heeft geen alarmsysteem en werd gebouwd in 1932, leeftijd aanvrager: 30 jaar.

Axa brandverzekering simulatie

Een brandverzekering bij Axa simuleren? Via Juist Verzekerd kom je eenvoudig in contact met een onafhankelijke verzekeringsmakelaar, hij kan brandverzekeringen vergelijken van alle verzekeringsmaatschappijen op de markt, ook Axa. 

Axa brandverzekering opzeggen

Ten minste 3 maanden voor de vervaldag van de Axa brandverzekering polis moet je de dekking van de brandverzekering opzeggen.

Doet je dit niet, dan wordt jouw contract met een jaar verlengd. Je kunt jouw polis wel onmiddellijk opzeggen in geval van verhuizing of wijziging van voorwaarden/tarieven, de opzegtermijn bedraagt dan 1 maand.

Franchise brandverzekering Axa

Axa heeft geen franchise voor de brandverzekering.

Axa aangifte brandverzekering

De aangifte van een schadegeval dient te gebeuren bij een verzekeringsmakelaar van Axa of online.

Axa brandverzekering algemene voorwaarden

De algemene voorwaarden voor de brandverzekering van Axa kan je hier terugvinden.

Niet gevonden wat je zocht? Bekijk dan één van de andere brandverzekeringen van verschillende verzekeringsmaatschappijen:
Ethias, KBC, Corona Direct , Axa , Belfius, Vivium , DVV , Argenta, Baloise ,Yuzzu , Allianz , BNP Paris , ING , P&V