Brandverzekering BNP Paribas Fortis

De BNP Paris Fortis Brandverzekering beschermt jouw woning tegen schade door brand, ontploffing, blikseminslag en vele andere oorzaken. Lees hieronder meer over de dekking van deze verzekering.

BNP Paribas Fortis Brandverzekering

Wat dekt de BNP Paribas Fortis Brandverzekering?

 • Brand, explosie en implosie, bliksem, elektrische schade met inbegrip van de ontdooiing van voedingswaren in de koel- of vriesinstallatie
 • Overstroming, aardverschuiving, aardbeving, storm, hagel, ijs- en sneeuwdruk, met inbegrip van schade aan het tuinmeubilair en aan de tuin tot 608,87 euro*
 • Waterschade, verlies van het weggevloeide water, schade door stookolie (met inbegrip van de bodemsanering tot 7.629,47 euro*)
 • Beschadiging van het gebouw door dieven of vandalen, huurschade (tot 5.845,16 euro*) veroorzaakt door personen die je laat logeren.
 • Glasbreuk met inbegrip van o.a. vitrokeramische kookplaten, televisie-en vaste computer schermen, aquaria, oven-fornuis-of cassettevensters en het ondoorzichtig worden van dubbel glas.
 • Botsen tegen de verzekerde goederen
 • Aanslagen en arbeidsconflicten
 • Dekking van de aansprakelijkheid in geval van schade aan een derde te wijten aan de verzekerde goederen of aan de verderzetting van een gedekte schadegeval.

Optionele dekkingen brandverzekering BNP Paribas Fortis

 • Dekking van kosten die voortvloeien uit het schadegeval: bijvoorbeeld de kosten voor de bewaring van de verzekerde goederen, voor de expertise, voor huisvesting, de kosten die voortvloeien uit de nieuwe verplichte bouwnormen, en de kosten en de redelijke vergoeding waarop de vinder van een gestolen voorwerp recht heeft
 • Diefstal: dekking van gestolen of vernielde inhoud. Je bent ook gedekt in geval van diefstal in een gehuurd studentenverblijf, of diefstal met geweld of bedreiging op straat, tot 7.663,53 euro, en in geval van diefstal in een gemeenschappelijk lokaal, of een privégarage op een ander adres, tot 3.065,41 euro, en in geval van diefstal van de inhoud bewaard in een locker, tot 1.532,71 euro.
 • Rechtsbijstand: verdediging van belangen en betaling van erelonen van advocaten tot 75.000 euro bij een geschil met de persoon die aansprakelijk is voor het schadegeval.
 • Packs voor specifieke behoeften: Woning & Assist+, Diefstal+, Tuin, Zwembad, Huurder, Verhuurder, Ik bouw/Ik verbouw, Mini Building+
 • Alle Risico’s Woning: een nog betere bescherming.

BNP Paribas Fortis brandverzekering simulatie

Een brandverzekering bij BNP Paribas Fortis? Via Juist Verzekerd kom je eenvoudig in contact met een onafhankelijke verzekeringsmakelaar. De verzekeringsmakelaar vergelijkt eenvoudig alle brandverzekeringen (eigenaar, huurder of verhuurder) van verschillende verzekeringsmaatschappijen op de markt, ook BNP Paribas Fortis.

BNP Paribas Fortis brandverzekering opzeggen

Ten minste 3 maanden voor de vervaldag van de BNP Paribas Fortis brandverzekering polis moet je de dekking van de brandverzekering opzeggen.

Doet je dit niet, dan wordt jouw contract met een jaar verlengd. Je kunt jouw polis wel onmiddellijk opzeggen in geval van verhuizing of wijziging van voorwaarden/tarieven, de opzegtermijn bedraagt dan 1 maand.

Franchise brandverzekering BNP Paribas Fortis

BNP Parisbas Fortis hanteert een vrijstelling van 289,62 EUR, onderhevig aan inflatie.

BNP Paribas Fortis aangifte brandverzekering

Bij BNP Paris Fortis kan je schade melden via de App, telefonisch of via de website.

BNP Paribas Fortis brandverzekering algemene voorwaarden

De algemene voorwaarden voor de brandverzekering van BNP Parisbas Fortis kan je hier terugvinden.