Brandverzekering Ethias

Op zoek naar een geschikte brandverzekering? Bij Ethias bieden ze verschillende soorten brandverzekeringen aan om ervoor te zorgen dat jouw woning gedekt is in geval van schade.

Ethias Brandverzekering

Wat dekt de Ethias Brandverzekering?

 • Brand, ontploffing en implosie.
 • Storm, hagel, sneeuw- of ijsdruk.
 • Natuurrampen, aanstoting.
 • Arbeidsconflicten, aanslagen en daden van terrorisme.
 • Werking van elektriciteit, elektrocutie van huisdieren en ontdooiing.
 • Schade veroorzaakt door water, huiszwam en stookolie.
 • Breken of barsten van glas, tv-schermen, het glas van kookplaten, zonnepanelen.
 • Schade toegebracht aan de verzekerde gebouwen als rechtstreeks gevolg van (poging tot) diefstal of vandalisme.
 • Schade die door uw verzekerde goederen wordt veroorzaakt aan derden.
 • Arbeidsconflicten, aanslagen en daden van terrorisme.

Via de brandverzekering van Ethias zijn ecologische installaties automatisch en gratis mee verzekerd. Bijvoorbeeld: zonnepanelen, warmeteboilers, zonneboilers, … Zolang ze permanent aan het gebouw gevestigd zijn.

Optionele toevoegingen brandverzekering Ethias

 • Rechtsbijstand: vergoeding tot € 25.000 (niet geïndexeerd) van uw kosten tijdens de uitoefening van uw rechten t.o.v. derden via minnelijke schikking of gerechtelijke procedures.
 • Diefstal en vandalisme: van of aan de verzekerde goederen, maar ook diefstal met geweld of bedreiging op uw persoon.
 • Onrechtstreekse verliezen: verhoging van de schadevergoeding met 10 % tot maximaal € 10.100

Prijs Ethias Brandverzekering

De prijs van een Ethias brandverzekering ligt meestal iets hoger dan de gemiddelde premie op de Belgische markt. Voor een standaardwoning kun je rekenen op een premie van ongeveer 200 euro per jaar. Als je  optionele extra's zoals rechtsbijstand en diefstal meerekent, kan de prijs oplopen tot ongeveer €300.

Ethias prijs brandverzekering huurder appartement

Verzekeraar

Huurdersaansprakelijkheid

Diefstalverzekering

Rechtsbijstand

Ethias

€ 165,54

€ 57,83

€ 12,85

Gemiddelde

€144,58

€ 35,14

€ 15,56

Deze simulatie werd uitgevoerd in 2022 voor de brandverzekering van een huurder van een appartement in Sint-Katelijne-Waver, Antwerpen. Het appartement heeft 70 m² bewoonbare ruimte, 2 slaapkamers en bevindt zich op de eerste verdieping. De inboedelwaarde bedraagt €25.000, de woning heeft geen alarmsysteem en werd gebouwd in 2003, leeftijd aanvrager: 30 jaar.

Ethias prijs brandverzekering huurder woning

Verzekeraar

Huurdersaansprakelijkheid

Diefstalverzekering

Rechtsbijstand

Ethias

€ 223,07

€ 70,67

€ 12,85

Gemiddelde

€ 203,45

€ 48,48

€ 14,57

Deze simulatie werd uitgevoerd in 2022 voor de brandverzekering van een huurder van een 2-gevel woning (rijhuis) in Londerzeel, Vlaams-Brabant. De woning heeft 127 m² bewoonbare ruimte, 2 slaapkamers en een kelder, de inboedelwaarde bedraagt €25.000. De woning heeft geen alarmsysteem en werd gebouwd in 1932, leeftijd aanvrager: 30 jaar.

Ethias prijs brandverzekering eigenaar-bewoner appartement

Deze simulatie heeft geen betrekking op het gedeelte 'gebouw' van het appartement aangezien dit gebruikelijk gedekt is door het mede-eigendom contract. Deze prijs dekt de schade aan uw woning, inboedel en de BA gebouw.

Verzekeraar

Brandverzekering

Diefstalverzekering

Rechtsbijstand

Ethias

€ 72,63

€ 70,33

€ 0,55

Gemiddelde

€ 86,15

€ 41,25

€ 11,17

Deze simulatie werd uitgevoerd in 2022 voor de brandverzekering van eigenaar-bewoner van een appartement in Sint-Katelijne-Waver, Antwerpen. Het appartement heeft 70 m² bewoonbare ruimte, 2 slaapkamers en bevindt zich op de eerste verdieping. De inboedelwaarde bedraagt €25.000, de woning heeft geen alarmsysteem en werd gebouwd in 2003, leeftijd aanvrager: 30 jaar.

Ethias prijs brandverzekering eigenaar-bewoner woning

Verzekeraar

Brandverzekering

Diefstalverzekering

Rechtsbijstand

Ethias

€ 276,28

€ 76,19

€ 2,02

Gemiddelde

€ 347,99

€ 46,48

€ 17,12

Deze simulatie werd uitgevoerd in 2022 voor de brandverzekering van een eigenaar-bewoner met een 2-gevel woning (rijhuis) in Londerzeel, Vlaams-Brabant. De woning heeft 127 m² bewoonbare ruimte, 2 slaapkamers en een kelder, de inboedelwaarde bedraagt €25.000. De woning heeft geen alarmsysteem en werd gebouwd in 1932, leeftijd aanvrager: 30 jaar.

Ethias brandverzekering simulatie

Een brandverzekering bij Ethias simuleren? Via Juist Verzekerd kom je eenvoudig in contact met een onafhankelijke verzekeringsmakelaar, hij kan brandverzekeringen vergelijken van alle verzekeringsmaatschappijen op de markt, ook Ethias. 

Ethias brandverzekering Opzeggen

Ten minste 3 maanden voor de vervaldag van de Ethias brandverzekering polis moet je de dekking van de brandverzekering opzeggen.

Doet je dit niet, dan wordt jouw contract met een jaar verlengd. Je kunt jouw polis wel onmiddellijk opzeggen in geval van verhuizing of wijziging van voorwaarden/tarieven, de opzegtermijn bedraagt dan 1 maand.

Franchise brandverzekering Ethias

Ethias werkt met een Engelse franchise. Zijn de kosten voor een herstelling minder dan € 280,06? Dan betaal je de herstelkosten zelf, alles hoger dan dat wordt terugbetaald door Ethias.

Ethias aangifte brandverzekering

Een aangifte bij Ethias kan je zowel online doen via de klantenzone, via e-mail, in een Ethias kantoor of telefonisch van maandag tot vrijdag.

Ethias brandverzekering algemene voorwaarden

De algemene voorwaarden voor de brandverzekering van Ethias kan je hier terugvinden.