Brandverzekering Allianz

De Allianz Brandverzekering dekt jou tegen schade van brand en tal van andere risico's zoals: waterschade, aardbeving, overstroming, diefstal of inbraak. Elk jaar komen er duizenden mensen in aanmerking voor een uitkering van hun brandverzekering. Het is dan ook belangrijk om te weten welke dekkingen er zijn en wat de voorwaarden zijn.

In dit artikel bespreken we de dekkingen van de Allianz Brandverzekering, aanvullende dekkingen, de prijs en hoe je brandverzekeringen vergelijkt.

Allianz Brandverzekering

Wat dekt de Allianz Brandverzekering?

 • Brand: brand, ontploffing of implosie, roet- of rook, blikseminslag.
 • Waterschade: waterinsijpeling door het dak, wegvloeien van water (aquarium, waterbed, wasmachine...),leidinglek, huiszwam.
 • Storm- & hagelschade: storm, hagel, sneeuw- of ijsdruk.
 • Glasbreuk: breuken of barsten in ruiten en spiegels, condensatie in dubbel glas en isolatieglas, schade aan of diefstal van geïntegreerde zonnepanelen.
 • Schade aan elektro: stormwinden, hagel, sneeuw- en ijsdruk, natuurrampen, verloren voedingswaren door een storing aan de koelkast of diepvriezer.
 • Vandalisme: (Poging tot) inbraak, Graffiti aan de binnenkant van het gebouw en ander kwaad opzet

Bij de brandverzekering van Yuzzu vallen zonnepanelen onder glasbreuk.

Aanvullende dekkingen brandverzekering Allianz

 • Diefstalverzekering: een diefstalverzekering dekt jou tegen schade die voorkomt uit voor gestolen voorwerpen én voor inbraakschade. Gebeurt de diefstal in jouw garage, op straat of een ander adres dan je woonadres? Ook dit dekt de Allianz brandverzekering.
 • Voor dure voorwerpen: heb je dure voorwerpen in huis, zoals kunst of juwelen? Hiervoor kan je een aanvullende verzekering aangaan die jou beschermt tegen diefstal en andere schade.
 • Rechtsbijstandsverzekering: met rechtsbijstand ben je zeker van van juridische hulp, bijstand en een schadevergoeding.
 • Relax@home: dekking voor jouw jacuzzi, zwembad, beplanting en voorwerpen buiten.
 • Nopollution@Home: dekking kosten voor het saneren van de grond die door stookolie vervuild is.
 • Work@Home: dekking van jouw draagbare computers en tablets voor privé en beroepsgebruik.
 • Afstand van verhaal: uitbreiding van brandverzekering verhuurder, dit is een dekking tegen niet verzekerde huurders of niet-verzekerde reizigers bij verhuur voor korte periodes (< 1 jaar, via Airbnb of gelijkaardige platforms)

Prijs Allianz Brandverzekering

De prijzen voor een brandverzekering Allianz liggen vaak een stuk onder de gemiddelde brandverzekering prijs. Daarom is Allianz één van de voordeligste aanbieders op de verzekeringsmarkt.

Allianz prijs brandverzekering huurder appartement

Verzekeraar

Huurdersaansprakelijkheid

Diefstalverzekering

Rechtsbijstand

Allianz

€ 116,64

€ 43,32

€ 6,68

Gemiddelde

€144,58

€ 35,14

€ 15,56

Deze simulatie werd uitgevoerd in 2022 voor de brandverzekering van een huurder van een appartement in Sint-Katelijne-Waver, Antwerpen. Het appartement heeft 70 m² bewoonbare ruimte, 2 slaapkamers en bevindt zich op de eerste verdieping. De inboedelwaarde bedraagt €25.000, de woning heeft geen alarmsysteem en werd gebouwd in 2003, leeftijd aanvrager: 30 jaar.

Allianz prijs brandverzekering huurder woning

Verzekeraar

Huurdersaansprakelijkheid

Diefstalverzekering

Rechtsbijstand

Allianz

€ 131,71

€ 40,91

€ 6,68

Gemiddelde

€ 203,45

€ 48,48

€ 14,57

Deze simulatie werd uitgevoerd in 2022 voor de brandverzekering van een huurder van een 2-gevel woning (rijhuis) in Londerzeel, Vlaams-Brabant. De woning heeft 127 m² bewoonbare ruimte, 2 slaapkamers en een kelder, de inboedelwaarde bedraagt €25.000. De woning heeft geen alarmsysteem en werd gebouwd in 1932, leeftijd aanvrager: 30 jaar.

Allianz prijs brandverzekering eigenaar-bewoner appartement

Deze simulatie voor een brandverzekering appartement heeft geen betrekking op het gedeelte 'gebouw' van het appartement aangezien dit gebruikelijk gedekt is door het mede-eigendom contract. Deze prijs dekt de schade aan uw woning, inboedel en de BA gebouw.

Verzekeraar

Brandverzekering

Diefstalverzekering

Rechtsbijstand

Allianz

€ 46,31

€ 40,91

€ 6,68

Gemiddelde

€ 86,15

€ 41,25

€ 11,17

Deze simulatie werd uitgevoerd in 2022 voor de brandverzekering van eigenaar-bewoner van een appartement in Sint-Katelijne-Waver, Antwerpen. Het appartement heeft 70 m² bewoonbare ruimte, 2 slaapkamers en bevindt zich op de eerste verdieping. De inboedelwaarde bedraagt €25.000, de woning heeft geen alarmsysteem en werd gebouwd in 2003, leeftijd aanvrager: 30 jaar.

Allianz prijs brandverzekering eigenaar-bewoner woning

Verzekeraar

Brandverzekering

Diefstalverzekering

Rechtsbijstand

Allianz

€ 319,33

€ 40,91

€ 6,68

Gemiddelde

€ 347,99

€ 46,48

€ 17,12

Deze simulatie werd uitgevoerd in 2022 voor de brandverzekering van een eigenaar-bewoner met een 2-gevel woning (rijhuis) in Londerzeel, Vlaams-Brabant. De woning heeft 127 m² bewoonbare ruimte, 2 slaapkamers en een kelder, de inboedelwaarde bedraagt €25.000. De woning heeft geen alarmsysteem en werd gebouwd in 1932, leeftijd aanvrager: 30 jaar.

Allianz brandverzekering simulatie

Een brandverzekering bij Allianz simuleren? Via Juist Verzekerd kom je eenvoudig in contact met een onafhankelijke verzekeringsmakelaar, hij kan brandverzekeringen vergelijken van alle verzekeringsmaatschappijen op de markt, ook van Allianz. 

Allianz brandverzekering opzeggen

Ten minste 3 maanden voor de vervaldag van de Allianz brandverzekering polis moet je de dekking van de brandverzekering opzeggen.

Doet je dit niet, dan wordt jouw contract met een jaar verlengd. Je kunt jouw polis wel onmiddellijk opzeggen in geval van verhuizing of wijziging van voorwaarden/tarieven, de opzegtermijn bedraagt dan 1 maand.

Franchise brandverzekering Allianz

Allianz hanteert een franchise van € 255, dit volgt de evolutie van het indexcijfer van de consumptieprijzen)

Allianz  aangifte brandverzekering

Bij Allianz kan je schade 24/7 doorgeven, via de website, telefonisch of per e-mail.

Allianz brandverzekering algemene voorwaarden

De algemene voorwaarden voor de brandverzekering van Allianz kan je hier terugvinden.

Niet gevonden wat je zocht? Bekijk dan één van de andere brandverzekeringen van verschillende verzekeringsmaatschappijen:
EthiasKBCCorona Direct Axa BelfiusVivium DVV ArgentaBaloise ,Yuzzu Allianz BNP Paris ING P&V