Brandverzekering KBC

Op zoek naar een geschikte brandverzekering? Bij KBC bieden ze verschillende soorten brandverzekeringen aan om ervoor te zorgen dat jouw woning gedekt is in geval van schade of je nu huurt, verhuurt of eigenaar bent!

Brandverzekering KBC

Wat dekt de KBC Brandverzekering?

 • Brand
 • Schade door inbraak in de woning
 • Blikseminslag
 • Ontploffingen
 • Stormschade
 • Aanrijding door voertuig
 • Schade door een vliegtuig of boom
 • Rookschade
 • Elektrische schade
 • Hagel- en sneeuwschade
 • Glasbreuk
 • Waterschade
 • Lekkende stookolietank

Volgens KBC maken zonnepanelen op je dak of verankerd in de tuin deel uit van je woning. Ze zijn automatisch mee verzekerd in de KBC Brandverzekering tegen alle risico's.

Optionele toevoegingen brandverzekering KBC

 • Verzekering inhoud woning tegen diefstal: Bescherming van de inhoud van je woning en woning tegen diefstal en poging tot diefstal.
 • Verzekering tuin (niet voor appartementen): verzekering van de schade aan grasperken, vijvers, fonteinen,... tegen: brand, storm, hagel, natuurrampen, aanrijding, vandalisme en diefstal, sproeischade (die je niet zelf veroorzaakt),...
 • Verzekering zwembad (niet voor appartementen): verzekering schade aan zwembad en alles die erbij hoort
 • Verzekering bodemsanering(niet voor appartementen): Indien jouw huis verwarmd is met mazout, sta je zelf in voor de regelmatige controle van de tank en voor de bodemsanering na vervuiling.
 • Verzekering voor de bouwer: tijdelijke verzekering die je beschermt als je gaat bouwen of verbouwen.
 • Verzekering tweede verblijf

Prijs KBC Brandverzekering

In vergelijking met andere prijzen van brandverzekeringen, schommelt de premie van een KBC brandverzekering rond de gemiddelde premie op de Belgische markt. Voor appartementen is KBC wel net iets goedkoper dan het gemiddelde markttarief, voor woningen net iets duurder.

KBC prijs brandverzekering huurder appartement

Verzekeraar

Huurdersaansprakelijkheid

Diefstalverzekering

Rechtsbijstand

KBC

€ 128,88

€ 31,56

€ 18,24

Gemiddelde

€144,58

€ 35,14

€ 15,56

Deze simulatie werd uitgevoerd in 2022 voor de brandverzekering van een huurder van een appartement in Sint-Katelijne-Waver, Antwerpen. Het appartement heeft 70 m² bewoonbare ruimte, 2 slaapkamers en bevindt zich op de eerste verdieping. De inboedelwaarde bedraagt €25.000, de woning heeft geen alarmsysteem en werd gebouwd in 2003, leeftijd aanvrager: 30 jaar.

KBC prijs brandverzekering huurder woning

Verzekeraar

Huurdersaansprakelijkheid

Diefstalverzekering

Rechtsbijstand

KBC

€ 235,68

€ 61,68

€ 18,24

Gemiddelde

€ 203,45

€ 48,48

€ 14,57

Deze simulatie werd uitgevoerd in 2022 voor de brandverzekering van een huurder van een 2-gevel woning (rijhuis) in Londerzeel, Vlaams-Brabant. De woning heeft 127 m² bewoonbare ruimte, 2 slaapkamers en een kelder, de inboedelwaarde bedraagt €25.000. De woning heeft geen alarmsysteem en werd gebouwd in 1932, leeftijd aanvrager: 30 jaar.

KBC prijs brandverzekering eigenaar-bewoner appartement

Deze simulatie heeft geen betrekking op het gedeelte 'gebouw' van het appartement aangezien dit gebruikelijk gedekt is door het mede-eigendom contract. Deze prijs dekt de schade aan uw woning, inboedel en de BA gebouw.

Verzekeraar

Brandverzekering

Diefstalverzekering

Rechtsbijstand

KBC

€ 54,84

€ 37,68

incl.

Gemiddelde

€ 86,15

€ 41,25

€ 11,17

Deze simulatie werd uitgevoerd in 2022 voor de brandverzekering van eigenaar-bewoner van een appartement in Sint-Katelijne-Waver, Antwerpen. Het appartement heeft 70 m² bewoonbare ruimte, 2 slaapkamers en bevindt zich op de eerste verdieping. De inboedelwaarde bedraagt €25.000, de woning heeft geen alarmsysteem en werd gebouwd in 2003, leeftijd aanvrager: 30 jaar.

KBC prijs brandverzekering eigenaar-bewoner woning

Verzekeraar

Brandverzekering

Diefstalverzekering

Rechtsbijstand

KBC

€ 376,80

€ 61,68

incl.

Gemiddelde

€ 347,99

€ 46,48

€ 17,12

Deze simulatie werd uitgevoerd in 2022 voor de brandverzekering van een eigenaar-bewoner met een 2-gevel woning (rijhuis) in Londerzeel, Vlaams-Brabant. De woning heeft 127 m² bewoonbare ruimte, 2 slaapkamers en een kelder, de inboedelwaarde bedraagt €25.000. De woning heeft geen alarmsysteem en werd gebouwd in 1932, leeftijd aanvrager: 30 jaar.

KBC brandverzekering simulatie

Een brandverzekering bij KBC simuleren? Via Juist Verzekerd kom je eenvoudig in contact met een onafhankelijke verzekeringsmakelaar, hij kan brandverzekeringen vergelijken van alle verzekeringsmaatschappijen op de markt, ook KBC. 

KBC brandverzekering opzeggen

Ten minste 3 maanden voor de vervaldag van de KBC brandverzekering polis moet je de dekking van de brandverzekering opzeggen.

Doet je dit niet, dan wordt jouw contract met een jaar verlengd. Je kunt jouw polis wel onmiddellijk opzeggen in geval van verhuizing of wijziging van voorwaarden/tarieven, de opzegtermijn bedraagt dan 1 maand.

Franchise brandverzekering KBC

KBC werkt met een franchise van € 250 per schadegeval. Heb je dus een kost van € 1000 euro betaal jij € 250 en keert KBC jou € 750 uit.

KBC aangifte brandverzekering

Een aangifte bij KBC kan je zowel online doen via de app KBC mobile of via KBC touch, via een verzekeringsagent of telefonisch 24/7.

KBC brandverzekering algemene voorwaarden

De algemene voorwaarden voor de brandverzekering van KBC kan je hier terugvinden.