Brandverzekering Baloise

Op zoek naar een geschikte brandverzekering? Bij Baloise bieden ze verschillende soorten brandverzekeringen aan om ervoor te zorgen dat jouw woning gedekt is in geval van schade of je nu huurt, verhuurt of eigenaar bent!

Baloise Brandverzekering

Wat dekt de Baloise Brandverzekering?

De brandverzekering "Woning Select" van Baloise dekt:

 • brandschade en schroeischade
 • waterschade
 • schade door stookolie
 • stormschade, hagelschade en schade door sneeuw- en ijsdruk;
 • glasbreuk
 • natuurrampen
 • Een vakantieverblijf, een studentenverblijf of een zaal die je huurt voor een familiefeest zijn standaard meeverzekerd.
 • Gehuurde garageboxen in België
 • Veroorzaakte schade door hulpdiensten die dringend in jouw gebouw moeten zijn om personen te kunnen redden.
 • Meerkosten door regelgeving van de overheid na een bij de heropbouw na een schadegeval. Zoals meer isolatie, dubbele beglazing,...

Volgens Baloise vallen zonnepanelen onder de rubriek "glas" en zijn ze dus automatisch mee verzekerd als ze deel uitmaken van jouw woning.

Optionele dekkingen brandverzekering Baloise

 • Diefstal en vandalisme: Bescherming van de inhoud van je woning en woning tegen diefstal en poging tot diefstal met een maximum van4.400,00 EUR. Ook overvallen op straat zijn inbegrepen.
 •  Surround package: verzekering voor je inboedel buiten: elk voorwerp dat deel uitmaakt van jouw inboedel die buiten staat, is gedekt voor natuurrampen tot maximaal 7.500 euro. Vergoedingsgrens voor motorvoertuigen tot 60.000 euro.
 • Diefstal fiets: verzekering tegen diefstal van jouw fiets en fietsaccessoires
 • Leisure PackDeze optie beschermt jouw inboedel in een motorvoertuig, of caravan tegen diefstal en vandalisme. Ook jouw spullen die bewaard worden in een gesloten locker tijdens activiteiten in de vrije tijd zijn verzekerd tegen diefstal en vandalisme.
 • Rechtsbijstand: Deze verzekering beschermt je juridisch in het geval van discussie met de tegenpartij. Baloise werkt hiervoor samen met Euromex.
 • Alle Risico’s Waardevolle Voorwerpen: deze optionele verzekering betaalt elke onverwachte schade, vernieling of verlies
  aan uw waardevol voorwerp. Dat voorwerp kan bijvoorbeeld een juweel, hoorapparaat of muziekinstrument zijn.

Prijs Baloise Brandverzekering

In vergelijking met andere prijzen van brandverzekeringen, ligt de premie van een Baloise brandverzekering een pak hoger dan de gemiddelde premie. In ruil daarvoor zijn de basisdekkingen van Baloise wel een stuk uitgebreider in vergelijking met andere brandverzekeringen.

Baloise prijs brandverzekering huurder appartement

Verzekeraar

Huurdersaansprakelijkheid

Diefstalverzekering

Rechtsbijstand

Baloise

€ 176,13

€ 48,31

€ 22.73

Gemiddelde

€144,58

€ 35,14

€ 15,56

Deze simulatie werd uitgevoerd in 2022 voor de brandverzekering van een huurder van een appartement in Sint-Katelijne-Waver, Antwerpen. Het appartement heeft 70 m² bewoonbare ruimte, 2 slaapkamers en bevindt zich op de eerste verdieping. De inboedelwaarde bedraagt €25.000, de woning heeft geen alarmsysteem en werd gebouwd in 2003, leeftijd aanvrager: 30 jaar.

Baloise prijs brandverzekering huurder woning

Verzekeraar

Huurdersaansprakelijkheid

Diefstalverzekering

Rechtsbijstand

Baloise

€ 277,43

€ 71,9

€ 122,73

Gemiddelde

€ 203,45

€ 48,48

€ 14,57

Deze simulatie werd uitgevoerd in 2022 voor de brandverzekering van een huurder van een 2-gevel woning (rijhuis) in Londerzeel, Vlaams-Brabant. De woning heeft 127 m² bewoonbare ruimte, 2 slaapkamers en een kelder, de inboedelwaarde bedraagt €25.000. De woning heeft geen alarmsysteem en werd gebouwd in 1932, leeftijd aanvrager: 30 jaar.

Baloise prijs brandverzekering eigenaar-bewoner appartement

Deze simulatie heeft geen betrekking op het gedeelte 'gebouw' van het appartement aangezien dit gebruikelijk gedekt is door het mede-eigendom contract. Deze prijs dekt de schade aan uw woning, inboedel en de BA gebouw.

Verzekeraar

Brandverzekering

Diefstalverzekering

Rechtsbijstand

Baloise

€ 94,82

€ 57,38

incl.

Gemiddelde

€ 86,15

€ 41,25

€ 11,17

Deze simulatie werd uitgevoerd in 2022 voor de brandverzekering van eigenaar-bewoner van een appartement in Sint-Katelijne-Waver, Antwerpen. Het appartement heeft 70 m² bewoonbare ruimte, 2 slaapkamers en bevindt zich op de eerste verdieping. De inboedelwaarde bedraagt €25.000, de woning heeft geen alarmsysteem en werd gebouwd in 2003, leeftijd aanvrager: 30 jaar.

Baloise prijs brandverzekering eigenaar-bewoner woning

Verzekeraar

Brandverzekering

Diefstalverzekering

Rechtsbijstand

Baloise

€ 456,73

€ 60,72

22,73

Gemiddelde

€ 347,99

€ 46,48

€ 17,12

Deze simulatie werd uitgevoerd in 2022 voor de brandverzekering van een eigenaar-bewoner met een 2-gevel woning (rijhuis) in Londerzeel, Vlaams-Brabant. De woning heeft 127 m² bewoonbare ruimte, 2 slaapkamers en een kelder, de inboedelwaarde bedraagt €25.000. De woning heeft geen alarmsysteem en werd gebouwd in 1932, leeftijd aanvrager: 30 jaar.

Baloise brandverzekering simulatie

Een brandverzekering bij Baloise simuleren? Via Juist Verzekerd kom je eenvoudig in contact met een onafhankelijke verzekeringsmakelaar, hij kan brandverzekeringen vergelijken van alle verzekeringsmaatschappijen op de markt, ook Baloise. 

Baloise brandverzekering opzeggen

Ten minste 3 maanden voor de vervaldag van de Baloise brandverzekering polis moet je de dekking van de brandverzekering opzeggen.

Doet je dit niet, dan wordt jouw contract met een jaar verlengd. Je kunt jouw polis wel onmiddellijk opzeggen in geval van verhuizing of wijziging van voorwaarden/tarieven, de opzegtermijn bedraagt dan 1 maand.

Franchise brandverzekering Baloise

Baloise heeft geen franchise, maar heeft wel maximum uitkeringen per schadegevallen.

Baloise aangifte brandverzekering

De aangifte van een schadegeval dient te gebeuren bij een verzekeringsmakelaar van Baloise.

Baloise brandverzekering algemene voorwaarden

De algemene voorwaarden voor de brandverzekering van Baloise kan je hier terugvinden.

Niet gevonden wat je zocht? Bekijk dan één van de andere brandverzekeringen van verschillende verzekeringsmaatschappijen:
EthiasKBCCorona Direct Axa BelfiusVivium DVV ArgentaBaloise ,Yuzzu Allianz BNP Paris ING P&V