Brandverzekering Corona Direct

Corona Direct biedt een brandverzekering aan die dekking biedt voor schade door brand, blikseminslag en ontploffing. De verzekering kan ook aanvullende dekkingen bevatten, zoals dekking voor diefstal of rechtsbijstand. Hieronder lees je meer over deze Corona Direct brandverzekering.

Wat dekt de Corona Direct Brandverzekering?

 • Brand, verschroeiing zonder ontvlamming, ontploffing en implosie
 • Dooi van de inhoud van de diepvriezer
 • Blikseminslag
 • Contact met voorwerpen die aan anderen toebehoren
 • Abnormale rook- of roetuitstoot
 • Inbraak, vandalisme of ander kwaad opzet; diefstal van onderdelen van het gebouw, grafschennis
 • Inwerking van elektriciteit; oververhitting door watergebrek in ketels en warmwatertoestellen
 • Terrorisme; arbeidsconflicten en aanslagen
 • Storm, hagel, sneeuw en ijs
 • Water en minerale oliën
 • Glasbreuk; natuurrampen
 • Lichamelijke, materiële en immateriële schade die u moet vergoeden omdat uw woning de bron is van schade aan derden (burgerlijke aansprakelijkheid gebouw.
 • Hospitalisatiekosten bij brandwonden
 • Bijstand bij schade aan uw woning (24/7)

Bij de brandverzekering van Corona direct vallen zonnepanelen onder glasbreuk, alsook zitten ze standaard inbegrepen in de verzekering "gebouw".

Aanvullende dekkingen brandverzekering Corona Direct

 • Diefstal van inboedel: de dekking bij een inbraak of poging tot inbraak
 • Onrechtstreekse verliezen: je ontvangt in bepaalde gevallen een forfaitair bedrag bovenop uw schadeloosstelling
 • Rechtsbijstand: Corona Direct vergoedt jouw verdediging en verhaal tegen de aansprakelijke, als de verantwoordelijke derde niet kan betalen of als je een strafrechtelijke borg verschuldigd bent.

Prijs Corona Direct Brandverzekering

De prijs van een Corona Direct brandverzekering, ligt boven de gemiddelde brandverzekering verzekeringspremie in België. De brandverzekering van Corona Direct heeft in ruil hiervoor wel een uitgebreide basisdekking en 24/7 bijstand. Neem je een uitgebreide brandverzekering bij Corona Direct, namelijk met diefstalverzekering en rechtsbijstand dan kom je ongeveer op een gemiddelde brandverzekering prijs uit.

Corona Direct prijs brandverzekering huurder appartement

Verzekeraar

Huurdersaansprakelijkheid

Diefstalverzekering

Rechtsbijstand

Corona Direct

€ 174,00

€ 11,89

€ 18,82

Gemiddelde

€144,58

€ 35,14

€ 15,56

Deze simulatie werd uitgevoerd in 2022 voor de brandverzekering van een huurder van een appartement in Sint-Katelijne-Waver, Antwerpen. Het appartement heeft 70 m² bewoonbare ruimte, 2 slaapkamers en bevindt zich op de eerste verdieping. De inboedelwaarde bedraagt €25.000, de woning heeft geen alarmsysteem en werd gebouwd in 2003, leeftijd aanvrager: 30 jaar.

Corona Direct prijs brandverzekering huurder woning

Verzekeraar

Huurdersaansprakelijkheid

Diefstalverzekering

Rechtsbijstand

Corona Direct

€ 221,16

€ 18,82

€ 11,89

Gemiddelde

€ 203,45

€ 48,48

€ 14,57

Deze simulatie werd uitgevoerd in 2022 voor de brandverzekering van een huurder van een 2-gevel woning (rijhuis) in Londerzeel, Vlaams-Brabant. De woning heeft 127 m² bewoonbare ruimte, 2 slaapkamers en een kelder, de inboedelwaarde bedraagt €25.000. De woning heeft geen alarmsysteem en werd gebouwd in 1932, leeftijd aanvrager: 30 jaar.

Corona Direct prijs brandverzekering eigenaar-bewoner appartement

Deze simulatie voor een brandverzekering appartement heeft geen betrekking op het gedeelte 'gebouw' van het appartement aangezien dit gebruikelijk gedekt is door het mede-eigendom contract. Deze prijs dekt de schade aan uw woning, inboedel en de BA gebouw.

Verzekeraar

Brandverzekering

Diefstalverzekering

Rechtsbijstand

Corona Direct

€ 247,18

€ 18,82

€ 11,89

Gemiddelde

€ 86,15

€ 41,25

€ 11,17

Deze simulatie werd uitgevoerd in 2022 voor de brandverzekering van eigenaar-bewoner van een appartement in Sint-Katelijne-Waver, Antwerpen. Het appartement heeft 70 m² bewoonbare ruimte, 2 slaapkamers en bevindt zich op de eerste verdieping. De inboedelwaarde bedraagt €25.000, de woning heeft geen alarmsysteem en werd gebouwd in 2003, leeftijd aanvrager: 30 jaar.

Corona Direct prijs brandverzekering eigenaar-bewoner woning

Verzekeraar

Brandverzekering

Diefstalverzekering

Rechtsbijstand

Corona Direct

€ 309,32

€ 18,82

€ 11,89

Gemiddelde

€ 347,99

€ 46,48

€ 17,12

Deze simulatie werd uitgevoerd in 2022 voor de brandverzekering van een eigenaar-bewoner met een 2-gevel woning (rijhuis) in Londerzeel, Vlaams-Brabant. De woning heeft 127 m² bewoonbare ruimte, 2 slaapkamers en een kelder, de inboedelwaarde bedraagt €25.000. De woning heeft geen alarmsysteem en werd gebouwd in 1932, leeftijd aanvrager: 30 jaar.

Corona Direct brandverzekering simulatie

Een brandverzekering bij Corona Direct simuleren? Via Juist Verzekerd kom je eenvoudig in contact met een onafhankelijke verzekeringsmakelaar, hij kan brandverzekeringen vergelijken van alle verzekeringsmaatschappijen op de markt, ook van Corona Direct. 

Corona Direct brandverzekering opzeggen

Ten minste 3 maanden voor de vervaldag van de Corona Direct brandverzekering polis moet je de dekking van de brandverzekering opzeggen.

Doet je dit niet, dan wordt jouw contract met een jaar verlengd. Je kunt jouw polis wel onmiddellijk opzeggen in geval van verhuizing of wijziging van voorwaarden/tarieven, de opzegtermijn bedraagt dan 1 maand.

Franchise brandverzekering Corona Direct

Corona Direct heeft een franchise, bij elk schadegeval betaal je dus een deel van de kosten. Momenteel bedraagt dit 263,53 euro, het bedrag evolueert mee met de index

Corona Direct aangifte brandverzekering

Bij Corona Direct kan je dag & nacht rekenen op bijstand voor een schadegeval, zowel online of telefonisch.

Corona Direct brandverzekering algemene voorwaarden

De algemene voorwaarden voor de brandverzekering van Corona Direct kan je hier terugvinden.