Brandverzekering AG Insurance

AG Insurance heeft brandverzekeringen voor huurders, eigenaars en verhuurders. Hieronder gaan we dieper in op de verschillende dekkingen die de brandverzekering van AG Insurance aanbiedt, de mogelijke uitbreiding en de gemiddelde prijs van een brandverzekering van AG Insurance.

AG Insurance Brandverzekering

Wat dekt de AG Insurance Brandverzekering?

 • Brand, explosie en implosie, bliksem, elektrische schade met inbegrip
  van de ontdooiing van voedingswaren in de koel- of vriesinstallatie.
 • Overstroming, aardverschuiving, aardbeving, storm, hagel, ijs- en
  sneeuwdruk, met inbegrip van schade aan het tuinmeubilair en aan de
  tuin tot 550,43 euro.
 • Waterschade, verlies van het weggevloeide water, schade door
  stookolie met inbegrip van de bodemsanering tot 6.896,84 euro.
 • Beschadiging van het gebouw door dieven of vandalen, huurschade
  (tot 5.283,87 euro*) veroorzaakt door personen die u laat logeren.
 • Glasbreuk met inbegrip van vitrokeramische kookplaten, televisie- en vaste computer schermen en het ondoorzichtig worden van dubbel glas.
 • Botsen tegen de verzekerde goederen.
 • Aanslagen en arbeidsconflicten.
 • Dekking van uw aansprakelijkheid in geval van schade aan een derde te wijten aan de verzekerde goederen of aan de verderzetting van een gedekte schadegeval.

Aanvullende dekkingen brandverzekering AG Insurance

 • Aanvullende waarborgen: dekking van bepaalde kosten die voortvloeien uit het schadegeval zoals de kosten voor de bewaring van de verzekerde goederen, voor de expertise, voor huisvesting en de kosten die voortvloeien uit de nieuwe verplichte bouwnormen. Je kan ook 24 uur op 24 een beroep doen op bijstand na schade en in geval van verlies van sleutels.
 • Diefstal: dekking van gestolen of vernielde inhoud. Je bent ook gedekt in geval van diefstal met geweld of bedreiging op straat (tot 6.927,63 euro) en in geval van diefstal van de inhoud bewaard in een locker (tot 1.385,54 euro) of een gemeenschappelijk lokaal, een privégarage op een ander adres of een gehuurd studentenverblijf (tot  2.771,05 euro)
 • Rechtsbijstand: verdediging van uw belangen en betaling van erelonen van advocaten tot 50.000 euro bij een geschil met de persoon die aansprakelijk is voor het schadegeval. U geniet ook juridische bijstand bij een geschil met een online huurplatform of zelfs met uw verzekeraar
 • Uitbreidingen of "packs" voor specifieke behoeften: Woning & Assist, Diefstal+, Tuin, Zwembad, Huurder, Verhuurder, Ik bouw/Ik verbouw, Mini Building+.
 • Alle risico's woningeen nog betere bescherming

In de brandverzekering van AG Insurance worden zonnepanelen beschouwd als een onderdeel van het gebouw, zowel voor het hoofdgebouw als bijgebouw.

Prijs AG Insurance Brandverzekering

De prijs van een AG Insurance brandverzekering, ligt boven de gemiddelde brandverzekering verzekeringspremie in België. De brandverzekering van AG Insurance biedt wel heel wat meer dekkingen die niet standaard inbegrepen zijn in andere brandverzekeringen.

AG Insurance prijs brandverzekering huurder appartement

Verzekeraar

Huurdersaansprakelijkheid

Diefstalverzekering

Rechtsbijstand

AG Insurance

€ 142,68

€ 39,00

€ 22,44

Gemiddelde

€144,58

€ 35,14

€ 15,56

Deze simulatie werd uitgevoerd in 2022 voor de brandverzekering van een huurder van een appartement in Sint-Katelijne-Waver, Antwerpen. Het appartement heeft 70 m² bewoonbare ruimte, 2 slaapkamers en bevindt zich op de eerste verdieping. De inboedelwaarde bedraagt €25.000, de woning heeft geen alarmsysteem en werd gebouwd in 2003, leeftijd aanvrager: 30 jaar.

AG Insurance prijs brandverzekering huurder woning

Verzekeraar

Huurdersaansprakelijkheid

Diefstalverzekering

Rechtsbijstand

AG Insurance

€ 208,56

€ 57,12

€ 22,44

Gemiddelde

€ 203,45

€ 48,48

€ 14,57

Deze simulatie werd uitgevoerd in 2022 voor de brandverzekering van een huurder van een 2-gevel woning (rijhuis) in Londerzeel, Vlaams-Brabant. De woning heeft 127 m² bewoonbare ruimte, 2 slaapkamers en een kelder, de inboedelwaarde bedraagt €25.000. De woning heeft geen alarmsysteem en werd gebouwd in 1932, leeftijd aanvrager: 30 jaar.

AG Insurance prijs brandverzekering eigenaar-bewoner appartement

Deze simulatie voor een brandverzekering appartement heeft geen betrekking op het gedeelte 'gebouw' van het appartement aangezien dit gebruikelijk gedekt is door het mede-eigendom contract. Deze prijs dekt de schade aan uw woning, inboedel en de BA gebouw.

Verzekeraar

Brandverzekering

Diefstalverzekering

Rechtsbijstand

AG Insurance

€ 110,28

€ 76,32

€ 22,44

Gemiddelde

€ 86,15

€ 41,25

€ 11,17

Deze simulatie werd uitgevoerd in 2022 voor de brandverzekering van eigenaar-bewoner van een appartement in Sint-Katelijne-Waver, Antwerpen. Het appartement heeft 70 m² bewoonbare ruimte, 2 slaapkamers en bevindt zich op de eerste verdieping. De inboedelwaarde bedraagt €25.000, de woning heeft geen alarmsysteem en werd gebouwd in 2003, leeftijd aanvrager: 30 jaar.

AG Insurance prijs brandverzekering eigenaar-bewoner woning

Verzekeraar

Brandverzekering

Diefstalverzekering

Rechtsbijstand

AG Insurance

€ 404,76

€ 70,92

€ 22,44

Gemiddelde

€ 347,99

€ 46,48

€ 17,12

Deze simulatie werd uitgevoerd in 2022 voor de brandverzekering van een eigenaar-bewoner met een 2-gevel woning (rijhuis) in Londerzeel, Vlaams-Brabant. De woning heeft 127 m² bewoonbare ruimte, 2 slaapkamers en een kelder, de inboedelwaarde bedraagt €25.000. De woning heeft geen alarmsysteem en werd gebouwd in 1932, leeftijd aanvrager: 30 jaar.

AG Insurance brandverzekering simulatie

Een brandverzekering bij AG Insurance simuleren? Via Juist Verzekerd kom je eenvoudig in contact met een onafhankelijke verzekeringsmakelaar, hij kan brandverzekeringen vergelijken van alle verzekeringsmaatschappijen op de markt, ook AG Insurance. 

AG Insurance brandverzekering opzeggen

Ten minste 3 maanden voor de vervaldag van de AG Insurance brandverzekering polis moet je de dekking van de brandverzekering opzeggen.

Doet je dit niet, dan wordt jouw contract met een jaar verlengd. Je kunt jouw polis wel onmiddellijk opzeggen in geval van verhuizing of wijziging van voorwaarden/tarieven, de opzegtermijn bedraagt dan 1 maand.

Franchise brandverzekering AG Insurance

AG Insurance heeft geen franchise voor de brandverzekering, maar ze maken wel gebruik van maximale dekkingen in de meeste schadegevallen.

AG Insurance aangifte brandverzekering

Bij AG Insurance kan je dag & nacht rekenen op bijstand voor een schadegeval. 

AG Insurance brandverzekering algemene voorwaarden

De algemene voorwaarden voor de brandverzekering van AG Insurance kan je hier terugvinden.