October 2

Welke verzekeringen veranderen mee met jou?

Een verandering in jouw leven zoals een huwelijk, kindjes, samenwonen, nieuwe job, relatiebreuk,... hebben allemaal effect op je verzekeringen. Vaak gebeurt die verandering in het dagelijks leven wel, maar niet in jouw verzekeringspolissen. Met als gevolg, je verzekeringen zijn niet meer afgestemd aan jouw dagelijks leven. Hierdoor kan je ofwel

  1. Onderverzekerd zijn, te weinig verzekerd (risico lopen)
  2. Oververzekerd zijn, te veel verzekerd (te veel betalen)

Maar welke verzekeringen veranderen nu mee met mogelijke veranderingen in jouw leven?

Brandverzekering

Renoveer je de woning, plaats je zonnepanelen, bouw je extra kamers bij of andere grote verbouwingswerken uitgevoerd? Dan kijk je best de brandverzekering na. Zo ben je zeker dat het verzekerde kapitaal in jouw brandverzekering overeenstemt met de waarde van de woning.

Autoverzekering

Rijdt jouw kind af en toe met jouw wagen? Is er een partner bijgekomen die soms jouw wagen gebruikt, of niet meer gebruikt? Dan is het tijd voor een check-up van uw autoverzekering! Deze melding zorgt ervoor dat ook medebestuurders een schadestatistiek opbouwen. Heel veel maatschappijen concurreren hevig op de prijs van autoverzekeringen, stel daarom een check-up nooit te lang uit.

Familiale verzekering

Een familiale verzekering komt tussen als jij, een inwonend gezinslid of een huisdier een ongeval veroorzaakt. Ben je getrouwd of woon je wettelijk samen, dan dekt de familiale verzekering de aansprakelijkheid van alle huisgenoten. Check dus zeker even na of jullie niet dubbel verzekerd zijn! I Gebeuren er grote veranderingen in jouw leven zoals: ouder worden, scheiding, huisdier,... dan pas je dit best aan in jouw familiale verzekering.

Pensioenspaarverzekering & Levensverzekering

Ga je uit elkaar? Controleer dan de begunstigden van de pensioenspaarverzekering. Indien de naam van de ex-partner vermeld blijft als begunstigde dan zal deze ook de vergoeding ontvangen na een scheiding. 

In een levensverzekering is een begunstigingsclausule opgenomen, waarin staat vermeld wie uw begunstigden na overlijden zijn.

Hospitalisatieverzekering

Scheiding? soms is dit een extra legaal voordeel bij één van de partners, of wordt ervoor betaald op gezinsniveau. Maar er ontstaan nu twee gezinnen.

Ga je trouwen, kinderen of wettelijk samenwonend? Dan kan je kiezen voor een hospitalisatieverzekering op gezinsniveau met een voordeliger tarief.

Nieuwe job? Sommige werkgevers bieden een hospitalisatieverzekering aan, als je al een individuele hospitalisatieverzekering hebt dan ben je in principe dubbel verzekerd. Slechts één verzekering kan uw kosten terugbetalen, dus wat is het nut?

Advies nodig?

Zoals je ziet is het belangrijk dat jouw verzekering portfolio af & toe nagekeken wordt, zeker bij grote levensveranderingen. Wenst u graag onafhankelijk advies van een verzekeringsexpert?  Wij helpen u graag bij een check-up van uw verzekeringen!

Gerelateerde artikelen: