Speed Pedelec Verzekering 
Vergelijken

Onze aangesloten onafhankelijke verzekeringsmakelaars vergelijken vrijblijvend en gratis speed pedelec verzekeringen voor jou.

 • Vergelijk speed pedelec verzekeringen over de hele markt.
 • Bespaar tot 50% op je speed pedelec verzekering per jaar.
 • Krijg persoonlijke begeleiding op maat bij een vergelijking.

Speed Pedelec Verzekering
laten vergelijken?

Een onafhankelijke verzekeringsmakelaar vergelijkt vrijblijvend en gratis speed pedelec verzekering voor jou.

Verzekeraars van speed pedelec verzekeringen vergelijken

Speed pedelec verzekeringen vergelijken loont, je kan tot 50% besparen met het vergelijken van jouw speed pedelec verzekering bij verschillende verzekeringsmaatschappijen.

Juist verzekerd werkt samen met onafhankelijke verzekeringsmakelaars die niet gebonden zijn aan één maatschappij.

Hierdoor kan jouw speed pedelec verzekering worden vergeleken over de volledige Belgische markt:  Axa, Yuzzu, Corona Direct, Ethias, Baloise Insurance, KBC, Allianz, Vivium, DVV,...

Op de verzekering expertise van onze partners kan je rekenen. Dankzij hun jarenlange ervaring in de verzekeringswereld zijn ze prefect op de hoogte van: nieuwe promoties en welke type speed pedelec verzekering het beste bij jouw persoonlijke situatie past.

Want een speed pedelec verzekering vergelijk je niet enkel op prijs, maar ook op voorwaarden.

Hoe wordt een speed pelec verzekerd?

Voor het verzekeren van een speed pedelec heb je eigenlijk een aangepaste bromfietsverzekering nodig. Dit is verschillend van een standaard elektrische fiets (tot 25 kilometer per uur).

Volgens de Belgische wetgeving wordt een speedpedelec omschreven als een ‘bromfiets klasse P’. Voor speedpedelecs gelden in grote lijnen dezelfde verkeersregels als voor bromfietsen klasse B (die ook max. 45 km/u mogen rijden). Waarvan dus ook de verplichte beperkte aansprakelijkheidsverzekering.

Bij het verzekeren van uw speed pedelec heeft u dus een speciale bromfietsverzekering nodig.

Hoe kan ik speed pedelec verzekeringen vergelijken?

Jouw speed pedelec verzekering vergelijken hoeft niet veel tijd in beslag te nemen of veel moeite te kosten.

Stap 1

Je wil jouw bestaande speed pedelec verzekering vergelijken of wil een nieuwe speed pedelec verzekering aangaan? Je vult jouw gegevens in via het contactformulier.

Stap 2

Een onafhankelijke verzekeringsmakelaar bij jou in de buurt analyseert gratis en vrijblijvend jouw huidige situatie en gaat op zoek naar de beste prijs en voorwaarden op de markt!

Stap 3

Je ontvangt vrijblijvende persoonlijke offertes op maat voor jouw speed pedelec verzekering en krijgt vrijblijvend advies van een onafhankelijke verzekeringsmakelaar in de buurt.

Stap 4

Wohoo! Je hebt nu een speed pedelec verzekering aan het scherpste tarief op de markt met de beste voorwaarden.

Welke speed pedelec verzekeringen kies ik het beste?

Iedere situatie is anders en dus ook elke speed pedelec verzekering. Daarom is het verstandig om verschillende speed pedelec verzekeringen te vergelijken op prijs en voorwaarden.


Pas dan kan je de beste speed pedelec verzekeringen kiezen voor jouw situatie.

Er zijn drie verschillende soorten speed pedelec verzekeringen op de markt:

 • Burgerlijke aansprakelijkheid speed pedelec verzekering: een burgerlijke aansprakelijkheid (BA) verzekering dekt de materiële en lichamelijke schade die je toebrengt aan anderen bij een ongeval. Deze verzekering is verplicht in België voor alle bestuurders van een voertuig.
 • Kleine omnium of mini-omnium speed pedelec verzekering: Met deze verzekering ben je verzekerd tegen schade die niet veroorzaakt is door jezelf. Zoals: brandschade, diefstal, glasbreuk en aanrijding met dieren. De mini-omnium speed pedelec verzekering dekt eveneens materiële en lichamelijke schade die je toebrengt aan anderen bij een ongeval.
 • Grote omnium of full-omnium speed pedelec verzekering: vergoedt alle schade van brand, diefstal, glasbreuk, natuurkrachten, aanrijdingen met dieren alsook de eigen schade.

De type speed pedelec verzekering waarvoor je best kiest zal afhangen van de waarde van jouw speed pedelec, rijgeschiedenis en de bestuurders van het voertuig.

Aanvullende verzekeringen speed pedelec

Ook zijn er nog aanvullende verzekeringen bovenop je speed pedelec verzekering die je een extra beschermlaagje geven. Afhankelijk van jouw omstandigheden kan je hiervoor kiezen:

 • Rechtsbijstandverzekering: een rechtsbijstandverzekering vergoedt de kosten die je maakt om je recht te halen bij een juridische procedure. Deze verzekering is niet verplicht in België, maar kan wel erg handig zijn.
 • Bestuurdersverzekering: een bestuurdersverzekering vergoedt de schade die veroorzaakt wordt door een bestuurder die niet op het moment van het ongeval in het bezit is van een geldig rijbewijs.
 • Bijstandsverzekering: een bijstandsverzekering vergoedt de kosten die je maakt als je met pech langs de weg staat.

Laat jouw speed pedelec

gratis vergelijken

Door een onafhankelijke verzekeringsmakelaar

Hoeveel kost een speed pedelec verzekering?

Elke verzekeringsmaatschappij heeft zijn eigen voorwaarden en berekeningen om tot een premie voor jouw situatie te komen.

Gemiddeld kost een B.A. speed pedelec verzekering zo'n € 130 - € 250 per jaar, afhankelijk van welke verzekeringsmaatschappij je kiest.

De prijzen van speed pedelec verzekering verschillende sterk afhankelijk van jouw persoonlijke situatie en de maatschappij die je kiest.

Deze factoren bepalen mee de speed pedelec premie:

 • Ongevallen: Rijdt je al een aantal jaar schadevrij rond of niet? 
 • Leeftijd: Statistisch gezien heb je meer kans om betrokken te zijn bij een ongeval als je jonger bent.
 • Woonplaats: Wonen in een grote stad zorgt voor meer kans op ongelukken en zal de premie verhogen. Wonen in een klein dorp verlaagt de premie.
 • Vermogen van jouw speed pedelec: Een groot vermogen (cc) van de speed pedelec verhoogt de premie en omgekeerd.
 • Waarde van jouw speed pedelec: De verzekering wordt gebruikelijk berekend op de cataloguswaarde.
 • Aantal K.M.: Rijd je weinig kilometers? Dan kan je voordeliger verzekeren.
 • Aanvullende verzekeringen: Rechtsbijstand, bestuurdersverzekering of bijstandsverzekering.
 • Betalingstermijnen: Bij periodieke betaling wordt soms een meerprijs aangerekend.
 • Bestaande verzekeringen: Heb je reeds een brandverzekering of een autoverzekering bij dezelfde maatschappij, dan kan er een misschien een korting worden toegekend.
 • Acties: sommige maatschappijen doen ook kortingsacties, zoals -15% of eerste twee maanden gratis.

Vergelijk jouw
speed pedelec
verzekering

Een lokale onafhankelijke verzekeringsmakelaar gaat op zoek naar het beste tarief en de beste voorwaarden op de markt voor jouw speed pedelec verzekeringen.

De bonus-malus van je speed pedelec verzekeringen

Iedere verzekeraar is vrij om een eigen berekening toe te passen. Maar vaak wordt er nog gekeken naar de "bonus-malus" of een variant hierop.

De bonus malus is een rekensommetje van jouw aantal schadevrije jaren, jouw leeftijd en de datum van je rijbewijs. Rijdt je aantal jarenschadevrij? Dan zal je hiervoor beloond worden door een korting op je premie.

Waarom je speed pedelec verzekering vergelijken?

Je speed pedelec verzekering vergelijken is erg gemakkelijk. Je kan eenvoudig een aanvraag doen via onze website. Je komt dan binnen een mum van tijd in contact met een onafhankelijke verzekeringsmakelaar die offertes van verschillende maatschappijen zal vergelijken. Zelf hoef je dus niet veel te doen!

Een speed pedelec verzekeringen vergelijken is ook besparen ! Je speed pedelec verzekering vergelijken is niet alleen gemakkelijk, maar ook heel voordelig. Je kan tot wel 50% per jaar besparen op je premie!

Een speed pedelec verzekering vergelijken is volledig kosteloos en vrijblijvend. Je zal dus geen enkele verplichting aangaan.