Scooterverzekering 
vergelijken

Onze aangesloten onafhankelijke verzekeringsmakelaars vergelijken vrijblijvend en gratis scooterverzekeringen voor jou.

 • Vergelijk scooterverzekeringen over de hele markt.
 • Bespaar tot 50% op je scooterverzekering per jaar.
 • Krijg persoonlijke begeleiding op maat bij een vergelijking.

Scooterverzekering laten vergelijken?

Een onafhankelijke verzekeringsmakelaar vergelijkt vrijblijvend en gratis scooterverzekeringen voor jou.

Verzekeraars van scooterverzekeringen vergelijken

Scooterverzekeringen vergelijken loont, je kan tot 50% besparen met het vergelijken van jouw scooterverzekering bij verschillende verzekeringsmaatschappijen.

Juist verzekerd werkt samen met onafhankelijke verzekeringsmakelaars die niet gebonden zijn aan één maatschappij.

Hierdoor kan jouw scooterverzekering worden vergeleken over de volledige Belgische markt:  Axa, Yuzzu, Corona Direct, Ethias, Baloise Insurance, KBC, Allianz, Vivium, DVV,...

Op de verzekering expertise van onze partners kan je rekenen. Dankzij hun jarenlange ervaring in de verzekeringswereld zijn ze prefect op de hoogte van: nieuwe promoties en welke type scooterverzekering het beste bij jouw persoonlijke situatie past.

Want een scooterverzekeringen vergelijk je niet enkel op prijs, maar ook op voorwaarden.

Hoe kan ik mijn scooterverzekering vergelijken?

Jouw scooterverzekering vergelijken hoeft niet veel tijd in beslag te nemen of veel moeite te kosten.

Stap 1

Je wil jouw bestaande scooterverzekering vergelijken of wil een nieuwe scooterverzekering aangaan? Je vult jouw gegevens in via het contactformulier.

Stap 2

Een onafhankelijke verzekeringsmakelaar bij jou in de buurt analyseert gratis en vrijblijvend jouw huidige situatie en gaat op zoek naar de beste prijs en voorwaarden op de markt!

Stap 3

Je ontvangt vrijblijvende persoonlijke offertes op maat voor jouw scooterverzekering en krijgt vrijblijvend advies van een onafhankelijke verzekeringsmakelaar in de buurt.

Stap 4

Wohoo! Je hebt nu een scooterverzekering aan het scherpste tarief op de markt met de beste voorwaarden.

Welke scooterverzekering kies ik het beste?

Iedere situatie is anders en dus ook elke scooterverzekering. Daarom is het verstandig om verschillende scooterverzekeringen te vergelijken op prijs en voorwaarden.


Pas dan kan je de beste scooterverzekering kiezen voor jouw situatie.

Er zijn drie verschillende soorten scooterverzekeringen op de markt:

 • Burgerlijke aansprakelijkheid scooterverzekering: een burgerlijke aansprakelijkheid (BA) verzekering dekt de materiële en lichamelijke schade die je toebrengt aan anderen bij een ongeval. Deze verzekering is verplicht in België voor alle bestuurders van een voertuig.
 • Kleine omnium of mini-omnium scooterverzekering: Met deze verzekering ben je verzekerd tegen schade die niet veroorzaakt is door jezelf. Zoals: brandschade, diefstal, glasbreuk en aanrijding met dieren. De mini-omnium scooterverzekering dekt eveneens materiële en lichamelijke schade die je toebrengt aan anderen bij een ongeval.
 • Grote omnium of full-omnium scooterverzekering: vergoedt alle schade van brand, diefstal, glasbreuk, natuurkrachten, aanrijdingen met dieren alsook de eigen schade.

De type scooterverzekering waarvoor je best kiest zal afhangen van de waarde van jouw scooter, rijgeschiedenis en de bestuurders van het voertuig.

Aanvullende verzekeringen scooterverzekering

Ook zijn er nog aanvullende verzekeringen bovenop je scooterverzekering die je een extra beschermlaagje geven. Afhankelijk van jouw omstandigheden kan je hiervoor kiezen:

 • Rechtsbijstandverzekering: een rechtsbijstandverzekering vergoedt de kosten die je maakt om je recht te halen bij een juridische procedure. Deze verzekering is niet verplicht in België, maar kan wel erg handig zijn.
 • Bestuurdersverzekering: een bestuurdersverzekering vergoedt de schade die veroorzaakt wordt door een bestuurder die niet op het moment van het ongeval in het bezit is van een geldig rijbewijs.
 • Bijstandsverzekering: een bijstandsverzekering vergoedt de kosten die je maakt als je met pech langs de weg staat.

Laat jouw scooterverzekering

gratis vergelijken

Door een onafhankelijke verzekeringsmakelaar

Hoeveel kost een scooterverzekering?

Elke verzekeringsmaatschappij heeft zijn eigen voorwaarden en berekeningen om tot een premie voor jouw situatie te komen.

Gemiddeld kost een B.A. scooterverzekering zo'n € 130 - € 250 per jaar, afhankelijk van welke verzekeringsmaatschappij je kiest.

De prijzen van scooterverzekering verschillende sterk afhankelijk van jouw persoonlijke situatie en de maatschappij die je kiest.

Deze factoren bepalen mee de scooterverzekering premie:

 • Ongevallen: Rijdt je al een aantal jaar schadevrij rond of niet? 
 • Leeftijd: Statistisch gezien heb je meer kans om betrokken te zijn bij een ongeval als je jonger bent.
 • Woonplaats: Wonen in een grote stad zorgt voor meer kans op ongelukken en zal de premie verhogen. Wonen in een klein dorp verlaagt de premie.
 • Vermogen van jouw scooter: Een groot vermogen (cc) van de scooter verhoogt de premie en omgekeerd.
 • Waarde van jouw scooter: De verzekering wordt gebruikelijk berekend op de cataloguswaarde.
 • Aantal K.M.: Rijd je weinig kilometers? Dan kan je voordeliger verzekeren.
 • Aanvullende verzekeringen: Rechtsbijstand, bestuurdersverzekering of bijstandsverzekering.
 • Betalingstermijnen: Bij periodieke betaling wordt soms een meerprijs aangerekend.
 • Bestaande verzekeringen: Heb je reeds een brandverzekering of een autoverzekering bij dezelfde maatschappij, dan kan er een misschien een korting worden toegekend.
 • Acties: sommige maatschappijen doen ook kortingsacties, zoals -15% of eerste twee maanden gratis.

Vergelijk jouw scooterverzekering

Een lokale onafhankelijke verzekeringsmakelaar gaat op zoek naar het beste tarief en de beste voorwaarden op de markt voor jouw scooterverzekering.

De bonus-malus van je scooterverzekering

Iedere verzekeraar is vrij om een eigen berekening toe te passen. Maar vaak wordt er nog gekeken naar de "bonus-malus" of een variant hierop.

De bonus malus is een rekensommetje van jouw aantal schadevrije jaren, jouw leeftijd en de datum van je rijbewijs. Rijdt je aantal jarenschadevrij? Dan zal je hiervoor beloond worden door een korting op je premie.

Waarom je scooterverzekering vergelijken?

Je scooterverzekering vergelijken is erg gemakkelijk. Je kan eenvoudig een aanvraag doen via onze website. Je komt dan binnen een mum van tijd in contact met een onafhankelijke verzekeringsmakelaar die offertes van verschillende maatschappijen zal vergelijken. Zelf hoef je dus niet veel te doen!

Een scooterverzekering  vergelijken is ook besparen ! Je scooterverzekering vergelijken is niet alleen gemakkelijk, maar ook heel voordelig. Je kan tot wel 50% per jaar besparen op je premie!

Een scooterverzekering vergelijken is volledig kosteloos en vrijblijvend. Je zal dus geen enkele verplichting aangaan.