Elektrische Fietsverzekering vergelijken

Onze aangesloten onafhankelijke verzekeringsmakelaars vergelijken vrijblijvend en gratis elektrische fietsverzekeringen voor jou.

 • Vergelijk e-bike verzekeringen over de hele markt.
 • Bespaar tot 50% op je elektrische fietsverzekering per jaar.
 • Krijg persoonlijke begeleiding op maat bij een vergelijking.

Elektrische Fietsverzekering laten vergelijken?

Een onafhankelijke verzekeringsmakelaar vergelijkt vrijblijvend en gratis elektrische fietsverzekeringen voor jou.

Verzekeraars van elektrische fietsverzekeringen vergelijken

Elektrische fietsverzekeringen vergelijken loont, je kan tot 50% besparen met het vergelijken van jouw e-bike fietsverzekering bij verschillende verzekeringsmaatschappijen.

Juist verzekerd werkt samen met onafhankelijke verzekeringsmakelaars die niet gebonden zijn aan één maatschappij.

Hierdoor kan jouw elektrische fietsverzekering worden vergeleken over de volledige Belgische markt:  Axa, Yuzzu, Corona Direct, Ethias, Baloise Insurance, KBC, Allianz, Vivium, DVV,...

Op de verzekering expertise van onze partners kan je rekenen. Dankzij hun jarenlange ervaring in de verzekeringswereld zijn ze prefect op de hoogte van: nieuwe promoties en welke type elektrische fietsverzekering het beste bij jouw persoonlijke situatie past.

Want een e-bike fietsverzekering vergelijk je niet enkel op prijs, maar ook op voorwaarden.

Hoe kan ik mijn e-bike vergelijken?

Jouw elektrische fietsverzekering vergelijken hoeft niet veel tijd in beslag te nemen of veel moeite te kosten.

Stap 1

Je wil jouw bestaande elektrische fietsverzekering vergelijken of wil een nieuwe elektrische fietsverzekering aangaan? Je vult jouw gegevens in via het contactformulier.

Stap 2

Een onafhankelijke verzekeringsmakelaar bij jou in de buurt analyseert gratis en vrijblijvend jouw huidige situatie en gaat op zoek naar de beste prijs en voorwaarden op de markt!

Stap 3

Je ontvangt vrijblijvende persoonlijke offertes op maat voor jouw elektrische fietsverzekering en krijgt vrijblijvend advies van een onafhankelijke verzekeringsmakelaar in de buurt.

Stap 4

Wohoo! Je hebt nu een e-bike fietsverzekering aan het scherpste tarief op de markt met de beste voorwaarden.

Welke elektrische fietsverzekering kies ik het beste?

Iedere situatie is anders en dus ook elke elektrische fietsverzekering. Daarom is het verstandig om verschillende elektrische e-bike verzekeringen te vergelijken op prijs en voorwaarden.


Pas dan kan je de beste fietsverzekering kiezen voor jouw situatie.

Er zijn twee verschillende soorten elektrische fietsverzekeringen op de markt:

 • Standaard Elektrische Fietsverzekering: de standaard fietsverzekering beschermt je tegen totaal verlies en schade door (poging tot) diefstal
 • Omnium Elektrische Fietsverzekering: de omnium fietsverzekering dekt naast verlies of schade ook: verlies door ongeval, vandalisme schade, valschade en pechverhelping (fietsbijstand).

De type e-bike verzekering waarvoor je best kiest zal afhangen van de waarde van jouw fiets en gebruik.

Laat jouw e-bike fietsverzekering

gratis vergelijken

Door een onafhankelijke verzekeringsmakelaar

Hoeveel kost een elektrische fietsverzekering?

Elke verzekeringsmaatschappij heeft zijn eigen voorwaarden en berekeningen om tot een premie voor jouw situatie te komen.

Gemiddeld kost een elektrische fietsverzekering zo'n € 65 - € 160 per jaar, afhankelijk van welke verzekeringsmaatschappij je kiest.

De prijzen van fietsverzekeringen verschillende sterk afhankelijk van jouw persoonlijke situatie en de maatschappij die je kiest.

Deze factoren bepalen mee de elektrische fietsverzekering premie:

 • Type fiets: racefiets, mountainbike, stadfiets, elektrische fiets,...
 • Extra accessoires: Heeft u extra toebehoren? Bagagedrager, fietsstoeltje, fiets-GPS, fietscomputer, fietskar…
 • Waarde van jouw fiets: De verzekering wordt gebruikelijk berekend op de aankoopprijs.
 • Gekozen dekkingen: Verzekering tegen diefstal, ongevallen, pechverhelping,...
 • Betalingstermijnen: Bij periodieke betaling wordt soms een meerprijs aangerekend.
 • Bestaande verzekeringen: Heb je reeds een brandverzekering of andere verzekering bij dezelfde maatschappij, dan kan er een misschien een korting aan jouw fietsverzekering worden toegekend.
 • Acties: sommige maatschappijen doen ook kortingsacties, zoals -15% of eerste twee maanden gratis.

Vergelijk jouw elektrische fietsverzekering

Een lokale onafhankelijke verzekeringsmakelaar gaat op zoek naar het beste tarief en de beste voorwaarden op de markt voor jouw elektrische fietsverzekering.

Fietsslot verplicht bij elektrische fietsverzekering

Bij vele verzekeraars is een fietsslot verplicht als je ook verzekerd tegen diefstal. Het gaat dan om een slot met certificaat ART2 (of hoger) of Sold Secure Gold of Silver waarmee het mogelijk is om de fiets aan een vast bevestigingspunt vast te maken is verplicht. Hierbij wordt gevraagd om een aankoopfactuur van het slot te laten door te sturen.

Waarom je elektrische fietsverzekering vergelijken?

Je elektrische fietsverzekering vergelijken is erg gemakkelijk. Je kan eenvoudig een aanvraag doen via onze website. Je komt dan binnen een mum van tijd in contact met een onafhankelijke verzekeringsmakelaar die offertes van verschillende maatschappijen zal vergelijken. Zelf hoef je dus niet veel te doen!

Een elektrische e-bike verzekering vergelijken is ook besparen ! Je elektrische fietsverzekering vergelijken is niet alleen gemakkelijk, maar ook heel voordelig. Je kan tot wel 50% per jaar besparen op je premie!

Een elektrische fietsverzekering vergelijken is volledig kosteloos en vrijblijvend. Je zal dus geen enkele verplichting aangaan.